Je huis is een plek waar je je helemaal thuis hoort te voelen. Dit is namelijk de plek waar je je kunt terugtrekken om bij te komen van bijvoorbeeld een drukke werkdag. Het is daarom belangrijk dat de inrichting en styling aansluit op je persoonlijke wensen. Om het huiselijke gevoel te stimuleren is het ook aan te raden hier en daar een persoonlijke touch toe te voegen. Om ervoor te zorgen dat je huis ook echt een thuis is hebben we een paar tips voor je op een rijtje gezet!

Nieuw behang en een Likje verf

Je kunt het natuurlijk klein aanpakken door slechts een paar accessoires toe te voegen, maar soms is dit alleen niet genoeg. Stoort die ene muur met het behang dat net niet bij de rest van je interieur past je? Of vloekt de kleur van je kozijnen toch wel heel erg bij de gordijnen? Dit zijn zomaar een paar voorbeelden die ervoor kunnen zorgen dat je je toch niet helemaal op je gemak voelt in je eigen huis. Neem daarom eens rustig de tijd om inspiratie op te doen. Als je een duidelijk beeld hebt van wat je wilt of mooi vindt is het al een stuk eenvoudiger om van je woonkamer een paleisje te maken. Ga vervolgens stap voor stap aan het werk en doe iets aan alle punten die je storen.

Een vloerkleed als kroonstuk

Als je op zoek bent naar een simpele oplossing kun je ook altijd kiezen voor het toevoegen van bijvoorbeeld een vloerkleed. Door de vele verschillende vormen, kleuren en maten, is er altijd wel een vloerkleed te vinden die de inrichting van bijvoorbeeld je woonkamer samenbrengt tot een geheel. Tapijten maken daarom een ruimte huiselijk en knus. Daarnaast voelt een vloerkleed erg fijn aan je voeten!

Accessoires maken de man

Ben je helemaal tevreden over je inrichting maar mis je nog steeds een beetje gezelligheid? Dan is de kans groot dat je woonkamer nog wat aankleding mist. Zijn bijvoorbeeld je muren erg kaal? Hang dan bijvoorbeeld een mooi schilderij of wat fotolijstjes aan de muur. Ook kan je een plank ophangen, of een klok aan de muur bevestigen. Vergeet bij de inrichting niet wat groen toe te voegen. Planten zorgen er namelijk voor dat je huis lichter en frisser oogt. Verder misstaan kleine beeldjes niet snel en is het toevoegen van kaarsen altijd een goed idee!