Woninginrichting Van Kooten in Veenendaal heeft groot assortiment aan verschillende soorten vloeren zoals de PVC vloer, tapijt, vinyl of laminaat. Al deze vloeren hebben meerdere voor en nadelen, maar tegenwoordig is de PVC vloer erg populair geworden. De reden dat PVC vloeren populair zijn geworden is dat het veel voordelen heeft en vrij weinig nadelen.

Wat is een PVC vloer?

In Veenendaal bieden ze meer dan 200 verschillende PVC vloeren aan. Een PVC vloer is eigenlijk een houtvrije parketvloer en is gemaakt van verschillende lagen PVC. Het is een alternatief voor bijvoorbeeld laminaat of parket maar heeft veel meer voordelen. Zo is een PVC vloer eenvoudig in onderhoud en duurzaam dankzij de constructie en de sterke toplaag. Bij Woninginrichting Van Kooten worden alle PVC vloeren voorzien van een PU coating voor extra slijtvastigheid. Zo heb je er bij intensief gebruik ook nog jarenlang plezier aan. Verder zijn ze ook ideaal als je vloerverwarming of vloerverkoeling hebt of zou willen. Dit is omdat PVC vloeren relatief dun zijn. Ook kunnen ze vaak direct op de vloer gelijmd worden, waardoor de tempratuur dus sneller te regelen is. Van Kooten leveren naast het leggen van een PVC vloer ook nog de mogelijkheid om een vloerverwarming in jou vloer te laten leggen. Naast al deze voordelen is een PVC vloer ook nog vochtbestendig, duurzaam en makkelijk te leggen. Er zijn twee soorten PVC vloeren. De eerste is de click PVC vloer, die hetzelfde gelegd wordt als een laminaatvloer. Dit is zelf makkelijk te leggen en ook mee te nemen naar een andere woning. Het enige wat je nodig hebt is een ondervloer, wat je bij een lijm PVC vloer niet nodig hebt. Een lijm PVC vloer wordt direct aan de ondergrond vastgelijmd en zorgt er daarvoor dat het geluid- en luchtdicht is, wat voor minder loopgeluid zorgt. Wel is het natuurlijk belangrijk dat de ondergrond volledig vlak is. Een PVC vloer onderscheid je tegenwoordig ook nauwelijks van een houten vloer door de huidige technieken. Ook is de vloer behoorlijk stil en staat erom bekend dat het geluiddempend werkt, waardoor het dus omgevingsgeluiden dempt. Kortom, de PVC vloer heeft erg veel voordelen en eigenlijk het enige nadeel is dat de vloer niet geschuurd kan worden en dat het minder authentiek is dan een parketvloer.

Vind jouw PVC vloer bij de showroom in Veenendaal

Wil je PVC vloeren in Veenendaal kopen? Bij Woninginrichting Van Kooten vind je een groot assortiment aan PVC vloeren. De showroom van Woninginrichting Van Kooten is ruim 400m2 groot, en je vindt er PVC vloeren in allerlei designs en tinten. Kom dus snel langs om jouw PVC vloer uit te zoeken. Mocht je nog niet precies weten welke PVC vloer bij jou past kan je natuurlijk ook altijd langskomen voor advies en informatie. De deskundige medewerkers in Veenendaal helpen jou graag.