Kiezen voor een zadelkruk

Aanvankelijk leken zadelkrukken alleen voorbestemd voor de kapsalons. Echter, ontdekken steeds meer organisaties de voordelen van de kruk en zie je ze ook bij pedicures en manicures, in beauty- en massagesalons en op zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs. Je kunt de zadelkruk zelfs thuis gebruiken.

Nog wel zelf monteren

De kruk heeft de naam te danken aan de zitting. Die heeft namelijk de vorm van een zadel. Kenmerkend is het ontbreken van een rugleuning al is de kruk ook met rugleuning leverbaar, zoals de kruk ook in vrijwel alle denkbare kleuren leverbaar is. Heb je de keuze voor een bepaalde kleur gemaakt en heb je de kruk besteld, dan wordt die in onderdelen geleverd en moet je de kruk zelf nog monteren. Dit is echter geen lastige opdracht omdat de kruk via een kliksysteem in elkaar te zetten is. Mocht monteren een te groot probleem zijn, dan kan de kruk eventueel ook gemonteerd geleverd worden bij verschillende aanbieders. De kruk is prima schoon te houden, gewoon met een sopje en een schone doek. Gebruik liever geen al te zwaar reinigingsmiddel.

Voldoet aan de ARBO-eisen

De zadelkruk is ideaal als je bewegingsvrijheid en mobiliteit nodig hebt tijdens het werk. Je stelt de kruk traploos in en bent zo verzekerd van een gezonde werkhouding. Door die werkhouding kun je langdurig gebruik maken van de kruk. Het spreekt boekdelen dat fysiotherapeuten en chiropractors de kruk aanbevelen en voldoet die eveneens aan de eisen die de ARBO stelt. Op de kruk werk je ergonomisch, je kunt gemakkelijk de ideale werkhoogte hanteren en de kruk is leverbaar in een lage, standaard en hoge uitvoering. De lage uitvoering is tussen de veertig tot zestig centimeter, de standaarduitvoering tussen de 60 en 72 centimeter en dan heb je nog een zadelkruk hoog, van tussen de 70 en 85 centimeter.

Zitting van skai leer

Met een standaard zadelkruk kun je op een werkhoogte tussen de 90 en 112 centimeter werken, de hoogste kruk kan waarden tussen de 100 en 115 centimeter overleggen. Je herkent de kruk zelfs zonder de zitting aan het robuust chromen voetkruis en de beschermkap. De kruk is doorgaans verrijdbaar en de zitting is in de meeste gevallen van skai leer. Je kunt de standaard kruk op allerlei manieren iets extra’s bieden. Zo kun je een kruk met rugleuning aanschaffen en kiezen voor een voetring. Je maakt de kruk zo luxe als je zelf wilt. Je kunt bij de kruk gasveren, glijddoppen, voetringen, wieltjes, voetkruizen en wieltjes speciaal voor de kapperskrukken. Ook de accessoires zijn er weer in verschillende varianten.

Diverse kleuren

De meeste mensen kiezen voor een zadelkruk in het wit of zwart, maar je hebt tientallen verschillende kleuren waaruit je kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld ook voor fellere kleuren kiezen indien je dit mooier vindt. Het is geen slecht idee om deze krukken uit te proberen. Door tijdens je werkzaamheden gebruik te maken van deze krukken, wordt werken een stuk prettiger en gezonder. Gezien de voordelen die de krukken bieden, is de zadelkruk uitproberen een aanrader.