Inbraken voorkomen met goede sloten

Voor veel woningbezitters blijkt het een hele uitdaging te zijn, om hun woning op een degelijke wijze te beveiligen tegen inbrekers. Een goede beveiliging gaat namelijk verder dan het gebruik van de juiste sloten alleen! Heb je al eens overwogen om naast goede sloten een inbraakpreventiesysteem te installeren? Hangt er al een goede beveiligingscamera aan de gevel van je woning? In dit artikel gaan we dieper in op goede sloten, om inbrekers buiten te houden. Waar moet een slot aan voldoen? Welke soorten sloten worden er aangeboden voor ramen? We leggen het je allemaal uit. 

Geschikte sloten voor op je deuren
Deuren worden over het algemeen beveiligd met cilindersloten. Let bij de aanschaf van cilindersloten op het aantal contactpunten, wat een dergelijk slot met de deurpost heeft. Des te meer van deze contactpunten, des te groter is de kans dat inbrekers niet bij je binnen weten te komen. Ook de cilinder van het slot kan bepalend zijn voor het type slot wat de beste beveiliging biedt. Koop altijd een slot met een anti-kerntrekcilinder. Zonder dit type cilinder zouden inbrekers middels kerntrekken naar binnen kunnen komen. Kerntrekken is al jaren een van de meest gebruikte inbraakmethodes.

Tip: kies voor sloten die gecertificeerd zijn door SKG. Deze organisatie geeft sloten een beoordeling van een tot en met drie sterren.

Ramen beveiligen met goede sloten
Naast het beveiligen van je deuren, is ook het beveiligen van ramen belangrijk. In het bijzonder voor ramen in de buurt van een plat dak of een regenpijp. Deze ramen kunnen beveiligd worden met zogenaamde bijzetsloten. Bijzetsloten vind je terug als oplegsloten en insteeksloten, waarbij het verschil in de montage van de sloten zit. Oplegsloten worden, zoals de naam al doet vermoeden, op het kozijn van een raam gemonteerd. Bij insteeksloten maakt een slotenmaker een klein gat in het kozijn, waarin een schuifje geschoven kan worden. Dit type slot is te vergelijken met het cilinderslot voor deuren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *