Hoe richt je een kleine woonkamer in?

Niet iedereen is gezegend met een grote woonkamer. Maar dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je een kleine woonkamer niet gezellig kunt inrichten. In dit artikel geven we je graag de juiste tips om je kleine woonkamer op de juiste manier in te richten. Door het toepassen van de tips kun je op eenvoudige manier je woonkamer optisch groter laten lijken.

Lichte kleuren
In een kleine woonkamer is het niet slim om te kiezen voor donkere kleuren aan de muur. Donkere kleuren maken de ruimte optisch kleiner en geven je het gevoel alsof de muren op je af komen. Daarom is het beter om te kiezen voor lichte kleuren op wanden. Maar ook voor het plafond en de vloer kun je het beste kiezen voor een lichte kleur. Als je bovendien de wand en het plafond dezelfde kleuren geeft, dan lijkt de ruimte optisch groter. Eenzelfde effect creëer je door de plinten en de vloer dezelfde kleur te geven.

Grote meubels
Waarschijnlijk denk je dat je voor een kleine woonkamer ook kleine meubels moet kopen. Door een overvloed aan kleine meubels kan je woonkamer al snel overvol lijken. Kies daarom voor grotere meubels, zodat je kleine woonkamer optisch ruimer lijkt. Ga voor een groot bankstel in plaats van een kleine bank. En plaats eens één groot schilderij aan de muur, in plaats van een groepje kleine schilderijen. Hierdoor hou je de woonkamer overzichtelijk en eenvoudig.

Maak optimaal gebruik van de wanden
Benut de wanden in je kleine woonkamer optimaal met mooie wanddecoratie. Hang een grote spiegel aan de muur, zodat je woonkamer groter oogt. Bespaar ruimte door je televisie aan de muur op te hangen. Kies voor hoge kasten, om je muren optimaal te benutten. Het neemt minder ruimte in beslag en je creëert daarmee veel opbergruimte.

Tot slot…
Onze laatste tip is om een plattegrond te maken van je woonkamer. Teken alle meubels op schaal en knip deze uit en leg ze op een groot papier. Schuif net zolang tot je tevreden bent. Dit is makkelijker dan elke keer heen en weer te schuiven met je zware meubels.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *