Geef een make-over aan je woonkamer

Wanneer je van plan bent om de woonkamer eens een flinke make-over te geven is er een hoop wat er moet gebeuren. Allereerst moet je bepalen wat je precies gaat veranderen. Verander je alleen de opstelling van de woonkamer of schaf je nieuwe meubels aan? Werk je met veel accessoires of hou je de woonkamer liever neutraal? Er zijn enorm veel mogelijkheden en dit kan de keuze erg lastig maken. Om je te inspireren hebben we drie ideeën op een rij gezet.

Meubels van hout

Een materiaal wat eigenlijk in elk interieur mooi staat is hout. Dit komt omdat er diverse houtsoorten zijn. Je kunt kiezen voor een donkere houtkleur om je interieur een klassiek uiterlijk te geven, maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld steigerhout voor een modernere uitstraling. Hout is vooral een mooi materiaal voor tafels, kasten of stoelen. Houten meubels kun je kopen bij een woonwarenhuis, maar je kunt ook naar een houtspeciaalzaak gaan en de meubels op maat laten maken.

Voeg kleur toe

Door veel kleur aan je woonkamer te geven, krijgt je woonkamer al snel een uniek uiterlijk. Schilder bijvoorbeeld de muur in een opvallende kleur of koop een bank in een mooie kleur. Vind je het te gewaagd om in een keer zoveel kleur toe te voegen? Creëer dan meer kleur met accessoires. Hang bijvoorbeeld een kleurrijk schilderij of mooie foto’s aan de muur. Ook kussens in verschillende kleuren voegen een hoop kleur toe. Het voordeel van kleur toevoegen met behulp van accessoires is dat je deze eenvoudig weer kunt vervangen als je een nieuwe kleur in je woonkamer wilt.

De juiste verlichting

Om de woonkamer helemaal af te maken is het belangrijk dat je de juiste verlichting toevoegt. De verlichting bepaalt namelijk voor een groot gedeelte de sfeer in de woonkamer. Ben je alleen in de woonkamer wanneer je tv kijkt? Dan is het genoeg om alleen een plafondlamp op te hangen. Hiermee creëer je een gezellige sfeer en is er genoeg licht. Lees je echter ook vaak in de woonkamer? Dan moet je meer licht toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een leeslampje of een lamp die je feller en minder fel kunt zetten.