Eigen kast bouwen voor in je mancave

Veel mannen zijn bekend met de mancave. Voor veel mannen een droom en voor sommige werkelijkheid! Voor deze uitverkorenen onder ons is het natuurlijk wel de bedoeling dat de mancave een beetje wordt onderhouden. Laat je rotzooi dus niet overal slingeren, maar organiseer hem goed! Hoe kun je hiervoor zorgen? Met een handige opbergkast! Natuurlijk maak je deze zelf, waarom heb je anders die mancave? In deze blog zullen we je uitleggen hoe je dit het best kunt doen.

Wat heb je nodig? Voor het maken van de kast heb je de volgende spullen nodig:

– MDF platen
– Een zaag
RVS scharnieren
RVS schroeven
– Houtlijm

Daarnaast heb je verschillend gereedschap nodig, zoals een zaag, een schroefmachine en meetgerei om alles in elkaar te zetten.

Om te beginnen is het aan te raden om een tekening te maken van je kast. Je kunt hem op deze manier natuurlijk helemaal op maat maken voor je eigen mancave. De grote MDF platen voor de ombouw van je kast kun je bij de bouwmarkt al op maat laten zagen. Dit scheelt een hoop gedoe.

Vervolgens zal de kast in elkaar geschroefd moeten worden. Zorg hierbij voor voldoende houtlijm en boor de gaten alvast voor. Op deze manier heb je een solide basis voor je kast. Gebruik natuurlijk wel lijmklemmen als je aan de gang gaat met de houtlijm.

Als je de ombouw hebt gemaakt kun je aan de gang gaan met de planken. Boor de gaten weer voor en schroef ze vervolgens weer vast met de RVS schroeven.

Als je hiermee klaar bent kan de deur er natuurlijk in. Je kunt voor de deur ook een ander materiaal gebruiken om de look van de kast naar je eigen smaak te brengen. Natuurlijk kan een MDF plaat ook prima worden geverfd. Om de deur vast te zetten gebruik je de RVS scharnieren. Deze zijn erg sterk er roesten niet. Hierdoor kun je lang plezier hebben van de kast.

Als laatst kun je aan de kast nog sorteervakkastjes toevoegen voor het ordenen van al je losse onderdelen. Voilà, je kast is klaar en je kunt genieten van een opgeruimde mancave!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *