Egyptische lamp: verrijking voor iedere Nederlandse woonkamer

Ben je wel eens op vakantie geweest in Egypte? Prachtig land natuurlijk, vriendelijke mensen, veel leuke dingen te doen, goed eten. Maar een van de meer onderbelichte fantastische dingen aan dit specifieke land voor mijzelf zijn de interieur en decoratie. Wel eens wezen eten in een Egyptisch restaurant? Sfeervol niet? Maar wat creëert die sfeer nou? Waar is de sfeer hoofdzakelijk aan te danken? Naar mijn bescheiden mening zijn dat de Egyptische lampen.

De lampen worden in Egypte nog met de hand gemaakt door vaklieden in tegenstelling tot hoe wij dat hier in Europa preferereen tegenwoordig, de IKEA binnenlopen om een dertien in een dozijn lampje te kopen. Nee niet op die wijze in Egypte. Met de hand, vakwerk. Iedere lamp is dus uniek. En iedere lamp is op maat gemaakt om zoveel mogelijk sfeer aan te brengen waar deze ook maar gedeponeerd wordt. Of dit nu in een restaurant is of in jouw eigen woonkamer, Egyptische lampen doen hun ding overal waar je ze maar neerzet.

Okay genoeg loftrompet geschal voor de Egyptische verlichtingselementen. Hoe kom je aan zo een ding in Nederland? Nou, je kunt dus naar Cairo vliegen en daar onderhandelen met markt kooplui en waarschijnlijk te veel betalen omdat ze direct zien dat je een Nederlander bent en geen local. Of je kan een tussenpersoon een expert het vuile werk voor je opknappen. En goedkoper uit zijn. Geen vliegticket, geen te hoge prijs betalen in tegendeel een bulk korting prijs betalen en alsnog een echte authentieke lamp uit het verre Egypte. In Nederland is de nummer 1 importeur Ghalia.

Tegenwoordig heel hip zijn plafonnieres oftewel hanglampen. Dit is ook de ideale soort Egyptische lamp want die verspreid het meeste sfeer over de hele kamer. Men kan ze vinden hier. Een hanglamp is echt een blikvanger zelfs als deze uit staat gedurende de dag, de lampen op zichzelf zijn een fraai aangezicht. Een van de interieur trends van dit moment is om kil Scandinavisch design te combineren met dit soort meer exotische elementen, en me dunkt dat deze fusie ook jouw woonkamer hip en trendy zal maken.