Bomen

In veel tuinen komen bomen nog niet voor. Meestal zie je als hovenier alleen maar coniferen of hagen. Dat is erg jammer! Want goede en mooie bomen in je tuin maken dat de tuin meer hoogte en diepte krijgen. Wij van Hovenier Hendriks hechten dan ook veel waarde aan bomen in de tuin. In deze nieuwe blog probeer ik je te laten zien waar de voordelen liggen bij bomen, waar je het beste bomen kan kopen en wat voor soort boom bij jou past. Veel leesplezier!

Waarom een boom in je tuin?

Waarom hebben zo weinig tuinen bomen staan? Vaak zie je dat mensen niet weten hoe je een boom moet onderhouden. Ook kan het zijn dat een boom te groot is of dat je niet goed weet wat voor soort boom je zou willen hebben. Daarom is het erg belangrijk om je eerst te verdiepen in wat voor soorten bomen er zijn, welke voordelen er aan welke bomen handen en hoe je deze bomen moet onderhouden.

Voordelen bomen

Bomen in je tuin hebben veel voordelen. Zo biedt elk boom schaduw. Wat heerlijk is om tegen te zitten in de zomer. Daarnaast creëer je een levendige tuin. Er komen namelijk veel vogels, insecten en andere dieren af op bomen. Als je niet van dieren houdt bieden bomen ook nog andere voordelen. Zo heeft een appelboom, als je deze goed onderhoudt, elk jaar appels! Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen wat een perenboom elk jaar heeft. Peren natuurlijk! Natuurlijk helpt een boom ook tegen ongewenste inkijk in de tuin. Iedere boom wordt namelijk erg groot en hoog. Als laatste helpt een boom ook hoogte en diepte in de tuin te creëren. Hierdoor krijgt uw tuin een nog mooiere uitstraling, die helemaal bij u past.

Wat voor soort boom past bij welke persoon?

Een andere belangrijke vraag is welke boom past bij mij. In principe past elke boom in elke tuin. Maar niet alles staat even mooi. Denk bijvoorbeeld aan eens aan een hele kleine tuin. Als je in deze tuin een hele grote boom plaatst, neemt hij alle ruimte weg. Hierdoor lijkt uw tuin nog kleiner. Dat wilt u natuurlijk niet hebben. Daarom is het belangrijk om de formaat boom op uw tuin aan te passen. Heeft u een kleine tuin, kies dan voor een kleine boom. Heeft u een grote tuin, wellicht passen er dan wel 2 of 3 bomen in. Dit geeft uw tuin veel meer aanzien.

Ook voor kleine tuinen

De meeste mensen hebben een kleine tuin of misschien zelfs helemaal geen tuin. Dan past een kleine boom er eigenlijk altijd goed bij. Een schattige palmboom of fruitboom zorgt toch voor die diepte. Daardoor krijgt uw tuin een mooie sfeer en helpt uw tuin bomen ook met groeien, ongewenst wild groei te verminderen en blijven elke bomen lang staan. Daarmee is het ook nog eens erg duurzaam.

Waar koop ik mijn bomen?

Als tuinman en hovenier is het belangrijk dat je een goede leverancier hebt voor bomen en planten. Daarom koop ik eigenlijk altijd bij tuinplant.nl Zij hebben een groot assortiment met veel diversiteit. Dit is wat ik erg zoek. Daarnaast zijn ze ook nog eens erg goedkoop en is de service top!

Ik hoop dat je wat gehad hebt aan deze blog, tot de volgende!