Beton in je interieur kil en koud? Welnee!

Bij beton in je interieur denk je wellicht aan een koude en kille look. Beton voelt van zichzelf namelijk koud en ruw aan. Maar wist je dat dit materiaal eigenlijk heel veel mogelijkheden heeft? Zo is het niet alleen mogelijk om beton op je vloer te laten storten, maar ook om dit materiaal op je muren aan te brengen. Met de juiste afwerking en bijpassende accessoires geef jij je woonruimte een geheel eigen look.

Een warme ondergrond

Laten we eerst eens beginnen met beton als ondergrond. Een betonnen vloer zelf kan wat koud aanvoelen aan de voeten, maar hier zijn een aantal oplossingen voor. Zo kan je een betonlook vloer laten leggen. Dit heeft wel de look van echt beton maar door de toevoeging van andere elementen wordt deze ondergrond zeer geschikt als vloer voor elke woonruimte. Ook is het mogelijk om een coating aan te brengen op je huidige betonnen vloer. Maak een geheel van de woonruimte en voorzie ook de muren van een betonlook. Dit doe je eenvoudig met betonverf of behang met betonlook.

Betonnen meubelen

Het voordeel van beton, is dat het materiaal massief en stevig is. Daarom is beton ook zeker geschikt om te gebruiken voor meubelen. Maak van een aantal betonnen platen bijvoorbeeld een massieve kast of een eettafel. Of voorzie de keuken van een echte eyecatcher met een aanrecht van beton. Wil je niet veel tijd besteden aan het onderhoud van je tuinmeubelen? Laat dan je terras voorzien van een betonnen bank. Door middel van accessoires als kussens en plaids kan je vervolgens het geheel volledig stylen naar jouw smaak.

Aan de slag

Wil je graag je woonruimte voorzien van een betonnen look of betonnen elementen? Dan is het aan te raden om altijd een specialist in te schakelen voor het bestellen van beton. Er zijn namelijk verschillende soorten beton. De specialist weet altijd precies welke soort beton je moet hebben in welk geval. Daarnaast is het mogelijk om de klus verder uit te laten voeren door de vakman, zo weet je zeker dat de werkzaamheden goed worden uitgevoerd.