5 tips om je huis leuk te decoreren

Het geeft een fijn gevoel als je een woning hebt die bij jouw stijl aansluit. Vaak besteden mensen veel aandacht aan het interieur van hun woning, maar hoe leuk is het om de buitenkant van je huis ook bij jou te laten passen. Wij geven je in dit artikel 5 manieren waarop je dat kan verwezenlijken.

Kleur

Door je huis in een andere kleur te verven creëer je meteen een hele andere look. Bij een huurhuis is dit misschien geen goed idee omdat dit niet zomaar mag, maar als je een eigen koophuis hebt kun je het zelf zo bont maken als je wil. Je hoeft ook niet meteen je hele huis in een andere kleur te verven, misschien begin je met een muur, of de deur en kozijnen. Kleur kan je huis enorm opfleuren.

Bloemen

Over opfleuren gesproken. Je hebt hele mooie klimop die je tegen je huis kunt plaatsen. Laat je hierbij wel adviseren en zorg ervoor dat eventuele aansluitende buurhuizen geen last krijgen van jouw klimop. Het is aan te raden een hovenier in te schakelen omdat sommige soorten erg agressief zijn en ervoor kunnen zorgen dat de muur van je huis beschadigd raakt en instabiel wordt.

Rolluiken

Bij leuk decoreren van een woning denk je misschien niet gelijk aan rolluiken, maar dit zijn allang niet meer de grijze stalen rolluiken die je vroeger alleen had. Tegenwoordig kun je goedkope rolluiken kopen in alle kleuren en maten. Dat zorgt er juist voor dat je huis er leuker uitziet en iets aparts heeft. Daarnaast wordt je huis er ook veiliger van omdat het een stukje inbraakpreventie veroorzaakt. Door rolluiken kom je namelijk niet zomaar heen. De prijzen van rolluiken hoeven niet hoog op te lopen. Vraag hiervoor een offerte aan bij verschillende aanbieders.

Tuin

Door je voortuin een opknapbeurt te geven maak je het aanzicht van je huis een stuk leuker. Je kan het zo gek maken als je zelf wil. Misschien wil je wel een vijvertje aanleggen of gewoon een paar bomen planten. Als je al tevreden bent met je tuin maar nog iets extra wil kun je ervoor kiezen om een bankje neer te zetten en een paar bloempotten. Of houdt het bij een vrolijk gekleurd hekje rond je huis.

Seizoensdecoratie

Wil je niet het hele jaar door een drukke bedoeling rond je huis? Kies er dan voor om per seizoen decoraties te kopen. Zo kun je bijvoorbeeld met Halloween wat leuke pompoenen en nep-spinnenwebben bij je huis plaatsen en met kerst een vrolijke krans aan de deur hangen en een kerstman naast de deur zetten. Dan heb je niet het hele jaar door een drukke voordeur en kun je elk seizoen creatief aan de slag met decoreren.

Met al deze manieren kun je zelf aan de slag met iets wat bij jouw stijl past. Wil je een rigoureuze verandering? Verf dan je hele woning. Wil je slechts af en toe decoraties? Dan ga je per seizoen aan de slag. Op die manier kies je iets dat aansluit bij jouw stijl en word je telkens blij als je je huis ziet.