Ben jij zo een geluksvogel die beschikt over een tuinhuis? Dan weet je vast ook hoe lastig het kan zijn om je tuinhuis zo in te richten dat het een verlengstuk vormt van je woonkamer. Afhankelijk van het doel van je tuinhuisje ben je helemaal vrij in de inrichting en styling. Dit houdt in dat je het zo gek kunt maken als je zelf wilt! Om ervoor te zorgen dat je je straks helemaal thuis voelt in je tuinhuis hebben we een paar tips voor je op een rijtje gezet! Een tuinhuis is simpelweg té gaaf om er niet iets geweldigs van te maken!

Woonkamer buiten

Een goede, maar vooral gezellige inrichting zorgt ervoor dat je tuinhuisje aanvoelt als een verlengstuk van je huiskamer. Op styling gebied kun je helemaal losgaan. Voorzie je tuinhuis in ieder geval van een fijne bank of loungestoelen. Voeg kleurrijke kussens toe en ga voor een vloerkleed in een bijpassende kleur. Het enige wat nog ontbreekt is een bijzettafel, planten en muurversiering zoals een spiegel, boekenplanken en een klok. Et voila, binnen no time heb je een mini woonkamer ingericht waar je je heerlijk kunt terugtrekken en ontspannen.

Werkruimte

Als je veel thuis aan het werk bent kun je er ook voor kiezen je tuinhuis in te richten als werkkamer. Je zult verrast zijn hoe fijn het is om tussen het groen van je eigen tuin aan de slag te gaan in kantoortje. Belangrijk bij de styling is dat deze bijdraagt aan een goede concentratie zodat jij de hele dag bergen kunt verzetten in je tuinhuis kantoortje! Belangrijk hierbij is dat je de inrichting zo minimalistisch mogelijk moet houden. Enkel een werkplek bestaande uit bureau en stoel, een relaxhoekje met fijne stoel en bijzettafel en wat decoratie heb je niet nodig. Onthoudt dat lichte kleuren een kleine ruimte ruimer doen ogen dus vermijd zoveel mogelijk donkere tinten zoals zwart, grijs en donkerbruin.

Leeshoekje

Gezien al de drukte die het dagelijks leven met zich meebrengt is het niet zo gek dat je zo nu en dan de behoefte voelt om in alle rust helemaal tot jezelf te komen. Vaak heb je om dit te bewerkstelligen echt niet meer nodig dan een goed boek een heerlijke kop thee. Hoe fijn zou het zijn als je dit me-time momentje in een ontspannende omgeving kunt doen zonder dat je je huis er echt voor hoeft te verlaten? Je kunt je tuinhuisje namelijk erg eenvoudig omtoveren tot leeshoekje, door deze te voorzien van een comfortabele loungebank en een bijzettafeltje. Verder heb je alleen nog voldoende boekenkasten nodig waar je al je boeken kwijt kunt, want geloof ons, met een leeshoekje als deze verslind je het ene boek na het andere!