Zelf een 3D-wand maken

Wil je een keer iets anders dan een saaie vlakke wand? Dan kun je kiezen voor een 3D-wand. Met behulp van verschillende MDF platen geef je de wand diepte en creëer je zelf reliëf. Een erg modern effect! Ideaal voor bijvoorbeeld in de keuken of badkamer. In dit artikel vertellen we je hoe je zelf in 3 stappen een 3D-wand kunt maken. Het is erg simpel en neemt ongeveer 2 uur in beslag. Succes!

Wat heb je nodig?
Allereerst heb je de volgende materialen nodig: MDF platen, acrylaatkit, grondverf en schrijven. Natuurlijk heb je ook gereedschap nodig. Wij raden een makita boormachine en een makita decoupeerzaag aan.

Stap 1: de voorbereiding
Allereerst meet je de breedte en hoogte van de wand die je wilt maken en teken je dit uit. Vervolgens zaag je de platen in de gewenste afmetingen met de decoupeerzaag. De scherpe randjes maak je bot met een schuurpapier of schuurmachine. Dit doe je zodat de randen minder snel beschadigen en het verf beter blijft zitten.

Stap 2: het monteren
Vervolgens monteer je de achterste stroken op de wand. Gebruik hiervoor kit en schroeven. Zorg ervoor dat de schroeven geplaatst worden achter een voorliggende strook. Lijm de voorliggende stroken met je montagekit overlappend op de stroken die al op de wand gemonteerd zijn. Zo creëer je reliëf.

Stap 3 schilderen
Nu is het tijd om te schilderen. Schilder eerst de muur met de MDF stroken met de grondverf. Deze grondverf moet speciaal gemaakt zijn voor MDF, anders blijft het niet zitten. Wacht totdat de grondverf gedroogd is en schuur de stroken. Kit de naden af voor een strak resultaat. Als de kit is opgedroogd kun je de muur gaan verven in een kleur die je zelf mooi vindt. Als je de wand plaatst in een vochtige ruimte zoals een badkamer, kies dan voor vochtbestendige verf om schimmelvorming te voorkomen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *