Woonaccessoires: de 3 nieuwste trends!

Iedereen die houdt van stijl en sfeer, mag graag rondsnuffelen in winkels en natuurlijk op internet om de leukste, nieuwe woonaccessoires te vinden. Met de juiste woonaccessoires maak jij je woning niet alleen heel stijlvol, je zorgt ook nog eens voor een warme, persoonlijke sfeer in huis. Natuurlijk kan jij volop aan de slag met mooie planten, persoonlijke foto’s of schilderijen, maar er zijn een aantal trends dit jaar waar je niet omheen kunt. Wij vertellen je graag meer over de drie laatste woontrends waarmee jij je huis kunt decoreren.

Stijlvolle Wandkleden

Tot voor kort hadden vloerkleden en wandkleden iets oubolligs, maar de laatste tijd zien wij steeds meer vloerkleden terugkomen in de woonkamer. Een vloerkleed is natuurlijk ook heerlijk om te hebben, zeker in de koude maanden. De laatste tijd zien wij dan ook steeds meer wandkleden. Vaak hebben deze wandkleden een vintage of moderne stijl. Zo’n wandkleed is een echte eye-catcher. Een ander voordeel van zo’n wandkleed, is dat deze de akoestiek in je woning ook kan verbeteren.

Behang in bijzondere vormen

Behang is een tijdje uit de mode geweest, maar maakt ondertussen zijn comeback. Al zijn de tijden van herhalende stroken over de muur wel een beetje geweest. Vandaag de dag gaat met namelijk eerder voor behangstroken, panelen of cirkelvormig behang om een muur mooi te decoreren. Een muur in één kleur heeft ook iets onorigineels. Met een behangpaneel of een behangcirkel kan jij je muur een extra dimensie geven. Merken, zoals KEK Amsterdam hebben hele stijlvolle behangpanelen met, onder andere, behangpanelen van Hollandse meesters.

Lichtsnoeren

Lichtsnoeren zijn heel praktisch en werden tot voor kort voornamelijk gebruikt bij feestjes of speciale gelegenheden, maar tegenwoordig zie je steeds meer als vast onderdeel in de inrichting. Net als bij de feestdagen in het najaar, zorgen de vele lichtjes voor extra sfeer in het donker. Sommige lichtsnoeren kan je ook buiten gebruiken, waardoor jij je tuin heel sfeervol kunt verlichten. Ook ideaal als je in de zomer een feestje hebt.

Er zijn natuurlijk nog veel meer woonaccessoires die jij kunt gebruiken om je huis extra te stijlen en een persoonlijke touch te geven. Elk jaar zijn er een aantal items die mateloos populair zijn. Wil jij nog meer inspiratie opdoen? Kijk dan eens naar de inrichtingen van de woonmagazines? Je zult ongetwijfeld veel behang en wandkleden tegenkomen.