Welke vloer kies jij in huis?

Als je gaat verhuizen of zelfs een nieuw huis gaat bouwen, is één van de dingen waar je goed over na moet denken de vloer die je in je huis gaat nemen. Een vloer bepaalt namelijk een groot deel van de sfeer in je huis want het is één van de dingen die direct bij binnenkomst opvalt. De ene vloer is wellicht praktischer dan de andere, terwijl andere soorten vloeren weer onderhoudsvriendelijker zijn. Wij zetten drie populaire vloersoorten op een rij, zodat jij een goede keuze kan maken.

Laminaatvloer

Een laminaatvloer is al jaren erg populair in Nederland. De twee grote voordelen van een laminaatvloer zijn het onderhoudsgemak en de praktische mogelijkheden om het zelf te leggen. Laminaat is relatief eenvoudig te onderhouden door regelmatig te stofzuigen en te dweilen, in combinatie met het gebruik van een speciale laminaatreiniger. Bij goed onderhoud kan een laminaatvloer tientallen jaren mee. Bovendien kun je als je een beetje handig bent, een laminaatvloer in een dag zelf gelegd hebben.

Tegelvloer

Een tegelvloer leg je wat moeilijker in je eentje en er komt wat meer bij kijken dan een laminaatvloer. Daarentegen zijn de mogelijkheden oneindig. Vloertegels zijn er namelijk in erg veel soorten, maten en kleuren, waardoor je de vloer helemaal op je eigen wensen kan afstemmen. Hoge kwaliteit tegels liggen qua kosten vaak wel wat hoger dan andere vloeren.

Gietvloer

Een andere zeer populaire vloersoort is de gietvloer. Gietvloeren kun je niet zomaar zelf leggen, hier heb je een vakman voor nodig die dit voor je kan doen. Een gietvloer is wel heel modern. Het strakke design in combinatie met de kleur (of kleuren) die je er in kan verwerken geeft je huis een enorm modern uiterlijk. Daar komt bij dat een gietvloer erg onderhoudsvriendelijk is en een gietvloer van goede kwaliteit kan makkelijk 30 jaar mee.

1 antwoord
  1. Sherita Lazzar
    Sherita Lazzar zegt:

    Wilt u de warmte van een tapijt met de degelijkheid van een stenen vloer verenigen? Dan biedt een steentapijt wellicht uitkomst. Een steentapijt bestaat uit kleine ronde of afgeplatte steentjes, gebonden met een onoplosbare epoxyhars die tegelijk uw steentapijt beschermt tegen vuil, vloeistof en UV-straling. Bezoek https://epoxy-vloeren.eu voor meer informatie!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *