Welke vloer is voor mij het meest geschikt?

Soorten vloeren, het zijn er hartstikke veel. Maar welke vloer is voor jouw situatie nou het meest geschikt en welke vloeren zien we het meest terug in het interieur van ons Nederlanders? In deze blog nemen we je mee in de keuzes die je hebt en de voordelen/nadelen dat ieder type vloer heeft. Na het lezen weten we zeker dat jij een goede keuze kunt maken!

1. Laminaat
Bij vloeren denk je meteen aan laminaat. Dat is natuurlijk niet voor niets: Laminaat is namelijk bij uitstek het populairste type vloer in het interieur van Nederlanders. Maar waarom eigenlijk? Dat is eigenlijk vrij eenvoudig. Laminaat is relatief goedkoop, maar doet tegelijkertijd nagenoeg niets onder voor veel duurdere houten vloeren. Laminaat is ook nog eens eenvoudig en snel te leggen en dankzij het gladde oppervlak is laminaat gemakkelijk te onderhouden. Ook is laminaat makkelijk schoon te maken. Wie wil dat nou niet?

Allemaal voordelen…. Maar heeft laminaat ook nadelen? Jazeker! Laminaat is namelijk niet erg slijtvast, kan soms wat goedkoop ogen en is niet in geschikt voor iedere ruimte in huis.

2. PVC vloeren
PVC Vloeren, ook hier zul je vast en zeker van gehoord hebben. Niet voor niets, want PVC vloeren worden als maar populairder. Dit type vloer van kwalitatief hoogwaardig kunststof is tegenwoordig dan ook veel gezien in het middensegment woningen in Nederland. PVC Vloeren zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en maten. Hierdoor kun je met PVC vloeren eindeloos combineren. PVC Vloeren zijn verkrijgbaar met klik- of plaksysteem en zijn net als laminaat vloeren eenvoudig en snel te leggen. PVC vloeren zijn daarnaast geluiddempend, oersterk en ook nog eens geschikt voor elke ruimte in huis (dus ook voor keuken en badkamer).

De nadelen van PVC? Het is aanzienlijk duurder dan laminaat en toch wel minder sfeervol dan een houten vloer.

3. Houten vloeren
Niets is zo mooi als een echte houten vloer of een parketvloer. (maar ook niets is zo duur als een houten vloer….) Een houten vloer geeft je kamer een warme sfeer en je ziet dat het echt hout is. Met parket in een visgraatmotief voegt jij écht sfeer toe aan jouw huis. Ben je toe aan wat anders? Dan is dan geen probleem! Houten vloeren zijn namelijk te schuren, zodat je de kleur kunt veranderen door middel van lak. Een vloer van hout is helaas wel  onderhoudsintensief en voor het leggen van een houten vloer heb je eigenlijk wel een vakman nodig. Maar waarom een vakman? Je moet namelijk rekening houden met de krimp en uitzetting van het hout door luchtvochtigheid.

Ben je gesteld op kwaliteit, houd je van een klassieke uitstraling en ben je bereid diep in de buidel te tasten? Dan is een houten vloer écht iets voor jou!

4. Kurk vloeren
Kurk vloeren. Misschien dat je er al eens van gehoord hebt… Kurk is een natuurlijk materiaal dat garant staat voor een authentieke en warme sfeer in je interieur. Kurkvloeren zijn niet statisch en trekken door deze eigenschap geen stof aan. (hoe lekker is dat?) Een kurkvloer kan daarnaast goed tegen water en is daardoor ook geschikt voor in de badkamer en keuken. Kurk heeft ook zijn nadelen. Kurk is namelijk behoorlijk duur, vraagt behoorlijk wat onderhoud en heeft de eigenaardige eigenschap om flink te verkleuren als er te veel zon op schijnt.

Ben je een fan van duurzame en natuurlijke materialen? Dan is een kurkvloer een prachtig alternatief voor laminaat en PVC.

5. NIEUW: Rigid vloeren
Nieuw: Rigid vloeren! Heb jij er al eens van gehoord, of is het voor jou een nieuw type vloer? Wij hebben nieuws voor je: Rigid vloeren zijn namelijk momenteel de hipste trend op vloerengebied. Rigid vloeren kunnen gezien worden als een geavanceerde variant van PVC vloeren, die alle goede eigenschappen van PVC combineren met het gemak van click vloeren. De Rigid vloeren hebben 5 mm dikke planken en kenmerken zich door hun natuurlijke uitstraling en hoge kwaliteit.

Zoals gezegd hebben Rigid vloeren enorm veel voordelen ten opzichte van veel andere typen vloeren. Wat er vooral uit springt is hun superieure kwaliteit. Daarnaast zijn ze enorm gebruiksvriendelijk: makkelijk om te leggen en makkelijk in onderhoud. En ze zijn simpelweg veel sterker en stabieler dan de traditionele clickvloer.

Wilt u een duurzame en onderhoudsvriendelijke vloer? Dan is Rigid absoluut een must-have.