Tips voor schone lucht in huis

Een schone lucht in huis is ontzettend belangrijk. Een schone lucht kan er namelijk voor zorgen dat ziektes en lichamelijke klachten worden voorkomen. Daarnaast kunnen schadelijke stoffen worden opgelost en krijgen schimmels geen kans om zich te ontwikkelen. Dit klinkt natuurlijk ideaal, maar hoe creëer je nou een schone lucht in huis? In deze blog geven we je een aantal handige tips.

Frisse lucht in huis

Natuurlijk is frisse lucht van buiten ontzettend belangrijk voor een schone lucht en een fijn klimaat in huis. Zowel constante luchtverversing als regelmatige extra ventilatie is van belang. Voor constante luchtverversing kun je bijvoorbeeld zorgen door alle ventilatieroosters open te laten staan. Zo creëer je namelijk een voortdurende aanvoer van frisse lucht. Voor regelmatige ventilatie kun je zorgen door simpelweg een raam te openen.

Horren tegen ongedierte

Houdt ongedierte je tegen om de ramen lekker open te zetten? Dan zijn horren de perfecte oplossing. Horren zorgen er namelijk voor dat je zowel ramen als deuren open kunt zetten zonder last te krijgen van vervelende insecten in huis. Horren zijn perfect op maat te maken, wat betekent dat er horren verkrijgbaar zijn voor bijna elk raam en ook horren voor elke deur.  

Ventileer extra in bepaalde situaties

In bepaalde situaties is het extra belangrijk om je huis goed te ventileren. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het koken of douchen. Ook is het verstandig om extra te ventileren als je aan het klussen bent of als er veel mensen in huis zijn. Op deze manier kun je een ongezonde lucht in huis voorkomen.

Verminder vocht in huis

Vocht in huis kan zorgen voor schimmel en een ongezonde lucht. Daarom is het belangrijk om vocht in huis te verminderen. Dit doe je bijvoorbeeld door de vloer goed te drogen na het dweilen en door te koken met de deksel op de pan. Ook is het beter om de was buiten te laten drogen en niet binnen. Als je een hele vochtige atmosfeer in je huis hebt, kan het helpen om vochtvreters te plaatsen. Te veel vocht in huis kan namelijk lichamelijke klachten veroorzaken.

Rook niet binnen

Deze tip spreekt waarschijnlijk voor zich, maar voor een schone lucht is het ook belangrijk om nooit binnen te roken. Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar in ontzettend veel woningen is rook aanwezig. Rook dus nooit binnen, en zorg ook dat je gasten niet binnen roken. Dit zal de lucht in je huis zeker ten goede komen!