Tips voor het inrichten van kleine ruimtes

Heb jij je allereerste eigen appartementje gevonden? Dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar waarschijnlijk heb je niet heel veel ruimte voor al je spullen. Dit hoeft helemaal geen probleem te zijn, zolang je maar creatief omgaat met de ruimte die je wel hebt! Zo hoeft je slaapkamer er helemaal niet klein of rommelig uit te zien en kun je een fijne sfeer creëren. In deze blog geven we je een aantal handige tips voor het inrichten van een kleine slaapkamer!

Netjes en opgeruimd

Ten eerste is het belangrijk bij een kleine slaapkamer dat deze netjes en opgeruimd is. Als er veel rommel en troep zichtbaar is in de slaapkamer, oogt de ruimte al snel kleiner. Ruim daarom spulletjes netjes op uit het zicht. Hierdoor zul je meteen merken dat de ruimte er groter en frisser uitziet.

Creatief met opbergruimte

Om al je spullen netjes op te bergen, heb je natuurlijk wel opbergruimte nodig. En het kan soms best lastig zijn om voldoende opbergruimte te creëren in een kleine kamer. Daarom is het verstandig om creatief om te gaan met opbergruimte. Denk bijvoorbeeld eens aan de ruimte onder je bed! De ruimte boven het bed wordt nooit zo snel gebruikt als opbergruimte, maar onder het bed kan dit wel heel goed. Kies bijvoorbeeld voor een bed met grote lades eronder of voor een inklapbaar bed. Hier kun je heel veel spullen in kwijt, waardoor je kamer er binnen no time opgeruimd uitziet! Ook kun je eens denken aan de ruimte boven en rondom je deur. Deze ruimte is prima te gebruiken, en als je in de deuropening staat zie je er niks van. Kies voor grote, lichte kasten en werk in de hoogte in plaats van in de breedte. Dit werkt namelijk het beste in een kleine slaapkamer.

Op maat gemaakte inrichting door een meubelmaker

Ook kun je ervoor kiezen om je inrichting op maat te laten maken door een meubelmaker. Een meubelmaker is gespecialiseerd in het maken van bijvoorbeeld een slaapkamerkast of een bed. Een groot voordeel hiervan is dat je zeker weet dat alle meubels perfect bij elkaar passen. Dit geeft meteen een gevoel van eenheid aan de slaapkamer. Bovendien kan een meubelmaker ook meubels maken voor lastige plekken, zoals een schuine muur. Dit lijkt misschien ruimte die je niet kunt benutten, maar dat is wel degelijk het geval! Een meubelmaker ziet dit niet als een belemmering, maar juist als een extra mogelijkheid voor opbergruimte. En dat is precies wat je nodig hebt in een kleine slaapkamer! Als je op zoek bent naar een meubelmaker in Breda kun je terecht bij Anselm Oome.