Tips voor de meeste sfeer in jouw woonkamer

Je woonkamer is de plek in huis waar je doorgaans de meeste tijd doorbrengt. Daarom moet jouw woonkamer een plek zijn waar je graag tijd doorbrengt. Dit doe je door een goede sfeer te creëren in de woonkamer. Maar hoe doe je dat nou? In deze blog lees je een aantal tips voor woonkamer inspiratie.

Inrichting

Waar jij je meubels plaatst kan heel veel invloed hebben op de sfeer in jouw woonkamer. Zo moet je zorgen dat je je meubels niet voor het raam plaatst zodat je zorgt dat het licht precies op de goede plek valt. Ook wil je zorgen dat jouw bank bijvoorbeeld gunstig voor de televisie geplaatst is. Op het moment dat je telkens dingen moet verplaatsen neem je snel genoegen met minder en dit gaat ten koste van de sfeer in jouw huis.

Kleur

Misschien wel de grootste sfeer bepaler bij jou thuis zijn de kleuren die je gebruikt op de muren en de meubels. Zorg ten alle tijden dat deze kleuren niet vloeken, als de gebruikte kleuren vloeken gaat dit heel snel ten koste van de sfeer. Ook is het handig om geen al te donkere tinten te gebruiken. Hierdoor lijkt de kamer kleiner en krijg je sneller een opgesloten gevoel. Voor wooninspiratie is het leuk om wat kleuren combinaties op te zoeken voor dat je ermee aan de slag gaat.

Kunst en decoratie

Wat ook een grote sfeerbepaler kan zijn is kunst. Kunst heb je in alle verschillende soorten, kleuren en maten. Het is ontzettend leuk om een kunstwerk van jouw favoriete kunstenaar bij jou in de woonkamer te hangen. Mocht kunst van jouw favoriete kunstenaar buiten je budget vallen, dan kan je altijd gaan voor een poster. Niet het echte werk maar wel net zo mooi.