Tapijt tegels – welke verschillende soorten zijn er?

Ben je toe aan een nieuwe vloer, of ben je net verhuisd maar heb je nog geen idee wat voor vloer je zou willen? Tapijt tegels zijn een veilige keuze. Daarnaast zijn ze eenvoudig te leggen én weer te verwijderen en bieden tapijt tegels erg veel voordelen ten opzichte van andere vloeren. Maar wat voor soorten zijn er nu eigenlijk? Er zijn een heleboel mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Tapijt tegels zijn namelijk verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende stijlen, kleuren en materialen. Er zit vast iets voor je bij!

Soorten

Een type tapijt tegel waarbij er qua kleur zo’n beetje van alles mogelijk is, is de bouclé tapijt tegel. De tegels worden gevormd door lussen van gelijke- of ongelijke hoogte. Toch een wat levendigere oppervlaktestructuur? Bij frisee tapijt tegels is vrijwel iedere pool afzonderlijk van de andere pool te onderscheiden. Als je voor tapijttegels met een glad en egaal oppervlak wilt gaan, kun je voor moquette tapijt tegels kiezen. Hierbij zijn alle poollussen doorgesneden. Tot slot zijn er ook nog de haarfelt tapijt tegels. Bij dit tapijt worden vezelvliezen in lagen op elkaar gelegd en in elkaar vervlecht.

Kleuren

Natuurlijk zijn er ook allerlei verschillende kleuren! Wist je dat blauw een ruimte groter en koeler maakt, terwijl rood juist ervoor zorgt dat een ruimte kleiner en warmer lijkt? Ook maken donkere kleuren een ruimte kleiner en lichte kleuren juist groter. Wil je graag tapijt tegels met strepen erop? Door te kiezen voor verticale strepen zorg je ervoor dat een ruimte langer oogt, terwijl horizontale strepen een ruimte juist breder maken. Op plaatsen waar veel gelopen wordt is het handig om te kiezen voor een praktische kleur. En wist je dat tapijttegels, net als een hoop andere tegels, ook gecombineerd kunnen worden met vloerverwarming?

1 antwoord
  1. Sofie Terkildsen
    Sofie Terkildsen zegt:

    Het vast tapijt was lange tijd een bijzonder populaire vloerbekleding voor slaapkamers en appartementen. Nadat het enkele jaren verdrongen was door laminaat en linoleum is vast tapijt nu weer terug van weg. Tegels worden meestal recht tegen elkaar gelegd maar toch zijn er nog heel wat andere legpatronen mogelijk. Een overzicht van de verschillende patronen met voorbeelden van vloertegels vind je terug in dit artikel.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *