Scheuren in de muur van uw woning?

Scheuren in de muur, het is het duidelijkste teken dat er wat mis is met de constructie of fundering van een muur. Het is het verstandigst om deze scheuren zo snel mogelijk te laten onderzoeken, en daarna te laten repareren. Maar hoe ontstaan deze scheuren in de muur?

Hoe ontstaan scheuren in de muur?

Dat kan vele oorzaken hebben. Denkt u bijvoorbeeld aan funderingsproblemen, door trillingen van zwaar weg- of treinverkeer, of door heiwerkzaamheden, door de samenstelling en aard van de ondergrond, door ontwerp- of uitvoeringsfouten, of door bomen die dichtbij het pand staan. Er zijn nog veel meer oorzaken aan te wijzen, als het gaat de oorzaken van scheuren in de muren. Maar hoe kun je scheuren in de muur repareren?

Waar moet u op letten?

Als u een scheur in de muur ontdekt, dan is het belangrijk om op de volgende zaken te letten.

  • Is de scheur klein of groot?
  • Wordt de scheur groter?
  • Gaat het metselwerk doorbuigen, of gaat het bollen?

Kleine scheuren, die niet groter worden, daar hoeft u zich niet direct zorgen over te maken. Maar als u een wat grotere scheur in uw muur heeft, of een groter wordende scheur, of doorbuigend of bollend metselwerk, dan moet u actie ondernemen.

Hoe kun je scheuren in muren repareren?

Eerst moet u de oorzaak van de scheur achterhalen! Pas als die oorzaak bekend is, dan kan er een duurzame oplossing worden gevonden voor de scheur. Want dan kunt u de oorzaak van de scheur aanpakken, niet alleen de scheur zelf. Het is goed mogelijk om allerlei scheuren te laten repareren, op een duurzame manier. Zo kunt u weer veilig en gerust van uw huis of pand genieten. Dit betekent tevens het behoud van waarde, voor uw huis of uw pand.

Door wie laat je de scheuren in de muur repareren?

Daarvoor schakelt u het beste een expert in, een gecertificeerd bedrijf dat gespecialiseerd is in muur- of gevelherstel. Let u op de certificeringen van KOMO, Keurhuis en IKOB-BKB.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *