Salontafel van een oude pallet maken

In de woonkamer kan een salontafel voor de bank niet ontbreken. Niet alleen zorgt een salontafel voor een compleet plaatje: ook is de tafel handig om van alles op te zetten. Denk aan een lekker bakje koffie, een stapeltje tijdschriften of verschillende woondecoratie artikelen voor een sfeervol plaatje. Tegenwoordig zien we steeds vaker salontafels van oude pallets voorbij komen. Benieuwd hoe jij deze zelf maakt? Bekijk onderstaande stappen!

Onlangs zagen we een inspirerende blog over pallettafels op een blog over meubels. Zo’n pallettafel kun jezelf heel eenvoudig maken. Met onderstaande stappen geniet jij straks van een salontafel van oude pallets!

1. Scoor een mooie pallet
De eerste stap is het vinden van een mooie pallet. Het is slim om niet op zoek te gaan naar ‘Euro pallets’. Hoewel je deze heel vaak tegenkomt, zijn deze pallets voorzien van latjes die ver uit elkaar bevestigd zijn. Dit kan lastig worden als jij straks een bakje koffie op de tafel wilt zetten.

Het is slimmer om te kijken naar kleinere pallets waarbij de latjes tegen elkaar aan bevestigd zijn. Dit vormt meer een tafelblad voor jouw nieuwe salontafeltje.

2. Schuur de pallet op en verwijder spijkers
Pallets worden vaak gebruikt voor transport van diverse goederen. Doordat ze van hout gemaakt worden is de kans groot dat er hier en daar wat splinters uitsteken. De hoogste tijd om de pallet flink te schuren. Het beste kun je dit doen met een automatische schuurmachine, maar het kan uiteraard ook met de hand.

Controleer de pallet aan de onder- en zijkant op uitstekende spijkers en/of schroeven. Het is slim om deze te verwijderen wanneer deze uitsteken en de pallet te voorzien van nieuwe schroeven waar nodig.

3. Zet de pallet in de wash
Je kunt er voor kiezen om de pallet in zijn natuurlijke kleur te behouden. Echter is het nog veel mooier om hem in de wash te zetten. In veel gevallen kiest men ervoor de pallettafel in de grey wash te zetten. Dit geeft de pallettafel een mooie look!

Als je de salontafel van de oude pallet in de wash hebt gezet, dien je de wash goed in te laten trekken. Soms is het nodig om de pallettafel van meer lagen wash te voorzien, omdat het hout de wash in zich opneemt.

4. Koop vier zwenkwielen en schroef deze eronder
De tafel dient nu nog op wieltjes te staan. De wielen zijn niet alleen handig om de tafel straks lekker ‘mobiel’ te maken, maar ook komt de pallet hiermee netjes van de vloer te staan. Bij diverse bouwzaken vind je al zwenkwielen voor een paar euro.
Schroef onder elke hoek van de pallet een zwenkwiel en je bent klaar! Tijd om lekker te genieten van je eigengemaakte salontafel!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *