Ongedierte inderdaad bestrijden met karbiet

Heb je last van ongedierte in de tuin? Dit is een veel voorkomend probleem onder eigenaren van een mooi gazon. Ongedierte zoals muizen, ratten en mollen kunnen het flink overhoop halen. Door de gangen die deze dieren in de tuin begraven. Gelukkig is er nu een diervriendelijke manier om deze ongewenste dieren uit de tuin te verjagen. U kan nu ongedierte bestrijden op een manier die de dieren niet dood maakt maar alleen verjaagd.

Mollen en ratten uit de tuin verjagen

Zoals we al even kort beschrijven hebben, kan het flink vervelend zijn als je ongedierte in de tuin hebt. Voorheen waren er veel manieren beschikbaar om deze dieren te bestrijden, maar vaak waren ze niet erg diervriendelijk omdat de dieren erdoor kunnen overlijden. Eentje daarvan is bijvoorbeeld elektrische schokken toedienen. Daarom heeft de Melkbusshop.nl alleen een manier aangeboden die wel diervriendelijk is, het gebruik van karbiet.

Ongedierte bestrijden op een diervriendelijke manier

In tegenstelling tot veel traditionele manieren is het gebruik van carbid tussen diervriendelijke manier om ongedierte uit de tuin te verjagen. Maar hoe werkt het precies? Je legt het carbid in de gangen die zijn gegraven door een mol bijvoorbeeld. Wanneer het in aanraking komt met vocht ontstaat er aan nare geur, wat eigenlijk een soort gas is. Deze nare geur kunnen de dieren ruiken waardoor ze snel een ander onderkomen zoeken. Op die manier hoef je geen dieren te beschadigen en daar nog sneller genieten van een mooi gazon.

Karbiet schieten kan ook

Je kan het karbiet ook gebruiken om tijdens oud en nieuw karbiet schieten. Het is een oude leuke traditie. Maar dat wilt niet zeggen dat het schieten ervan een geheel veilig onderneming is. De deksel komt er namelijk bij vrij en wanneer je niet uitkijkt kan je behoorlijk naar geraakt worden. Om dit te voorkomen maken veel mensen tegenwoordig de deksel vast met een sterk stuk touw. Dat touw zorgt ervoor dat de deksel wordt teruggetrokken wanneer deze eraf wordt geschoten. Zo maakt men het hele gebeuren toch nog een beetje veiliger. En zoals je misschien weet, leeft de traditie sinds enkele jaren weer enigszins op. Verdiep jezelf er eens in.