Maak zelf een fotolijstje

Je woonkamer ziet er een stuk gezelliger uit wanneer je foto’s aan de kamer toevoegt. Voor je de foto’s aan de muur kunt hangen of op een kastje kunt neerzetten moeten de foto’s natuurlijk eerst in een mooie lijst. Een fotolijst kan echter al snel vrij duur zijn. Het is daarom ook leuk om de fotolijstjes zelf te maken. Dit is helemaal niet moeilijk en het maakt de kamer meteen een stuk persoonlijker. Je kunt namelijk helemaal zelf kiezen welke materialen je gebruikt voor het lijstje.

Voor je begint..

Voor je begint met het maken van het fotolijst is het belangrijk om eerst de juiste hout- en bouwmaterialen aan te schaffen. Het materiaal van de lijst kun je natuurlijk helemaal zelf bepalen, er zijn genoeg houtsoorten om uit te kiezen. Naast hout heb je ook karton, houtlijm, spijkers, een zaag, een hamer en touw nodig. Deze materialen kun je eenvoudig online of bij een bouwmarkt kopen. Zodra je alle materialen hebt verzameld kun je beginnen met het maken van het fotolijstje.

Aan de slag

Allereerst snij je een stuk stevig karton uit. Dit karton moet iets groter zijn dan de foto die je in het lijstje wilt. De foto plak je vervolgens op het karton. Hierna zaag je vier balkjes uit het hout. De maten van de balkjes zijn afhankelijk van de grootte van de foto. Zaag de balkjes schuin af zodat je deze makkelijk aan elkaar kunt bevestigen met houtlijm. Schuur het hout en maak de balkjes aan elkaar vast. Wanneer je dit hebt gedaan maak je het karton aan het hout vast. Je kunt nu uit het hout nog vier balkjes zagen. Als je deze op de achterkant van het karton plakt zal je lijst een stuk steviger zijn.

De afwerking

Zodra je tevreden bent met je fotolijstje is het tijd om deze af te werken. Verf het hout in een mooie kleur of werk deze af met een mooie lak. Wanneer je fotolijstje af is moet je deze natuurlijk nog aan de muur hangen. Dit doe je eenvoudig door een touwtje aan de achterkant van het lijstje te maken. Vervolgens sla je een spijker in de muur en hier hang je het lijstje aan op. Het lijstje is nu helemaal klaar en je woonkamer ziet er meteen een stuk leuker uit.