In 5 stappen naar een nieuwe kleur op je muur

Een nieuw kleurtje op de muur kan wonderen doen voor jouw interieur. Wil jij graag iets nieuws? Dan moet je met een paar dingen rekening houden om een optimaal resultaat te krijgen. Uiteindelijk wil je een stijlvolle, mooie kleur op de wand die past bij je interieur.

Kleurentrends in 2019

Wil je een nieuw trendy kleurtje? Dan zijn er een aantal kleuren die momenteel erg hip zijn. Wij vertellen je over de 3 hipste kleuren van dit moment.

  • Kleirood: Klei of aarde heeft van zichzelf een rode tint. Dit bruinrode kleurtje is erg hip, maar moeilijk te combineren met je bestaande inrichting. Je kunt deze kleur combineren met soortgelijke kleuren, zoals donkerrood of bruin. Voor wat meer contrast kun je antraciet of grijs gebruiken voor de nuances.
  • Knalgeel: Knalgeel is een hele heftige kleur, zeker als je een hele muur geel verft. Daarom doe je er goed aan om de rest van je woning rustig en neutraal te houden. Zorg voor veel wit op de muren om wat rust te creëren. Is knalgeel te heftig, dan is okergeel een mooie tussenstap.
  • Legergroen: Deze kleur heet niet voor niets legergroen, vrijwel alle tanks en uniformen bij defensie hebben een diepgroene camouflagekleur. Een mooie, donkergroene muur is hip en zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Ben je gek op planten? Dan is groen de kleur voor jou! Je kunt zo gemakkelijk het groen terug laten komen op andere plekken in je woning.

Heb je een kleur uitgezocht en ben je klaar om te schilderen? Volg dan deze 5 stappen om tot het beste resultaat te komen.

  1. Muren voorbereiden: kleine krasjes en butsen in de muur moet je repareren, voordat je begint met schilderen. Zowel voor muren van steen als van gips kan je gebruik maken van Alabastine muurvuller om je muur te repareren. Smeer alle gaten, krassen en oneffenheden af met een plamuurmes en laat het goed drogen. Schuur deze plekken vervolgens weer egaal. Zo krijg je weer een strakke, egale muur.
  2. Afplakken: Voordat je begint met schilderen, is het belangrijk dat je de plinten en de vloer goed afplakt. Ook waar je stopt met je schilderwerk dien je goed af te plakken. Zo voorkom je slordige lijnen in je schilderwerk.
  3. Voorstrijken en gronden: voor een ideale hechting van je verf en het gemakkelijk afwerken van je kleur, is het belangrijk dat je de wand voorstrijk. Hiervoor kan je Alabastine voorstrijk gebruiken. De voorstrijk van Alabastine zorgt voor een optimale hechting en heeft van zichzelf een mooie witte laag, zodat je in veel gevallen voldoende hebt aan een extra laag verf.
  4. De randen schilderen: De randen schilderenNeem een kwast en gebruik deze om langs de randen je muur te schilderen. Als je dit voorzichtig doet, ben je later weinig tijd kwijt aan het schoonmaken. Zorg ervoor dat je een goede dekkende rand hebt van zo’n 5 cm. Zo kan je straks de gehele wand mooi en snel afwerken met de verfroller.
  5. Afschilderen: Neem een verfroller en zorg ervoor dat je de gehele wand gemakkelijk kunt bereiken. Zorg ervoor dat je een verfbak klaar hebt staan en verspreid de verf in banen over de gehele muur. Zorg eerst voor een goede, dekkende laag. Doe dit snel, zodat je verf nog nat is. Vervolgens ga je zorgvuldig de hele muur af om de verf goed te verspreiden. Je moet ervoor zorgen dat je in een stuk door werkt, anders krijg je banen in je schilderwerk te zien. Heb je een grote muur? Zorg er dan voor dat je met zijn tweeën bent. Wil je een optimaal resultaat? Ga dan niet voor een huismerk verf, maar kies voor een goed merk, zoals Sigma S2U. Goede verf is vaak duur, maar het resultaat van je schilderwerk is dan ook vaak aanzienlijk beter.