Houtbouwers

Hallo allemaal, vandaag weer een nieuwe blog. Deze keer gaat hij over houtbouwers. Wat doen houtbouwers, welke houtbouwers ken ik en wat is er belangrijk om op te letten bij het uitzoeken naar een goede houtbouwer? Veel leesplezier, en succes met de keuze!

Welke houtbouwers zijn er?

In Nederland zijn er extreem veel houtbouwers. Ieder van deze houtbouwers hebben hun eigen expertise. Daarom is het belangrijk om altijd veel vragen te stellen als je een houtbouwer zoekt. Zelf heb ik kennis mogen maken met Donker Houtbouw. Donker houtbouw is een professionele club die extreem goed zijn in maatwerk veranda’s en carports. Naast dit alles hebben ze alles in eigen beheer. Dus van a tot z kunnen ze jou helpen, en heb je een aanspreekpunt.

Waar moet je op letten bij een houtbouwer?

Goede vraag! Bij elke houtbouwer is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit die ze leveren. Je zou niet willen dat jouw houte carport of veranda in een keer kapot gaat door een beetje wind. Ook wil je niet dat je veranda gaat rotten. Daarom zijn er een paar zaken waar je op moet letten.

  1. Let op de kwaliteit die de houtbouwers leveren. Het allerliefste heb je maatwerk, hiermee ben je gegarandeerd dat het goede kwaliteit is, lang mee gaat en dat je droom veranda of carport niet ergens anders ook te zien is.
  2. Het ontwerp. Natuurlijk is smaak erg verschillend, het een zal dit mooi vinden, terwijl de ander het juist heel lelijk vindt. Maar een goed creatief ontwerp is altijd heel erg belangrijk.
  3. Keuzevrijheid. Als echte Nederlanders willen wij heel graag zelf kiezen. Keuze in de houtsoort, kleur en locatie van de plaatsing is dus voor ons erg belangrijk. Je zoekt dus een houtbouwer die veel bezig is met keuzevrijheid. Tegelijkertijd is het wel erg belangrijk om goed begeleid te worden in jouw keuze. Daarom is punt 4 ook erg belangrijk!
  4. Goed advies. Goed advies is misschien wel het allerbelangrijkste. Jij zoekt een houtbouwer die jouw droom kan verwezenlijken. Maar je zoekt ook iemand die met jou meedenkt om jouw droom carport ook echt lang mee te laten gaan.
  5. Vakmanschap. Wat ik belangrijk vind aan een houtbouwer is vakmanschap. Je zoekt iemand die weet hoe het moet en die het ook echt goed kan. Als je een echte vakman in dienst neemt weet je zeker dat er niks mis kan gaan en dat die veranda er ook echt komt!

Donker houtbouw

Ik heb het net al kort even benoemd. Zelf heb ik vorige zomer een veranda laten bouwen in mijn tuin. Na heel wat zoekwerk kwam ik bij donker houtbouw terecht. Na een goed gesprek had ik er alle vertrouwen in dat zij mijn droom veranda konden maken. Ze voldeden aan al mijn 5 punten van hierboven. Het resultaat is daarom ook uitstekend! Ik ben erg tevreden over ze en heb erg veel plezier van mijn veranda. Ik kan niet wachten tot de zomer er weer aan komt en ik nog meer kan blijven genieten. Onderaan vind je een foto van mijn carport. Hij is mooi geworden he? Tot de volgende blog!