Hoe houd je insecten buiten in de zomer?

Het zomerseizoen is ongetwijfeld een van de meest aangename in het hele jaar – daar zullen veel mensen het eens mee zijn. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat de late lente en zomer geen nadelen met zich meebrengen, zoals bijvoorbeeld insecten als vliegen en muggen. Bij warm weer komen die beestjes immers al sneller in je woning terecht: van muggen die je wakker houden ‘s nachts tot spinnen die elk uur een nieuw web lijken te spinnen, het zijn allemaal vervelende zaken waar je het liefst geen tijd en energie aan verspilt.

De vraag is dan ook: hoe houd je insecten op een afstand, en hoe houd je ze buiten je woning? Het onderstaande overzicht geeft enkele handige tips om je woning tijdens de zomer insect-vrij te maken én ook te houden!

Kies voor een hordeur
Een van de beste maatregelen die je kan nemen om je woning te beschermen tegen insecten zoals spinnen en muggen, is door te kiezen voor een hordeur. Dergelijke deuren worden eenvoudigweg in de deuropening geplaatst, en zorgen er dankzij hun fijne of minder fijne gaas voor dat insecten niet binnen kunnen. Op die manier geniet je ten volle van de warme zomerlucht in de woning, zonder dat je met vliegen moet afrekenen!

Installeer afwerende geurtjes
Een andere manier om je woning te beschermen tegen ongewenste bezoekers is door gebruik te maken van sterke geuren. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een geurverspreider, die bepaalde aroma’s verspreid waar insecten niet tegen kunnen. Voor mensen ruiken die geurtjes echter juist aangenaam. Een win-win situatie dus!

Een plissé vliegendeur is je beste vriend
Vervolgens kan je ook kiezen voor een speciale plissé vliegendeur in de woning. Als je weet welke ruimte veel last heeft van binnenvliegende- of kruipende insecten, dan kan je hier een dergelijke deur installeren, die het midden houdt tussen een hordeur en een gewone deur. De plissé vliegendeur gaat zoals elke plissedeur zijdelings open, en beschermt je woning daarbij optimaal tegen insecten tijdens de warmere periodes.

Een insectvrije woning is een aangename woning
Het bovenstaande overzicht omvat natuurlijk nog maar enkele mogelijke tips om je woning vrij te houden van insecten tijdens de lente en zomer. Niettemin kunnen ze je al goed op weg helpen om van meer wooncomfort- en gezelligheid te genieten, en dat is natuurlijk de moeite waard!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *