Geef je woonkamer een opknapbeurt

Op een gegeven moment ben je uitgekeken op je woonkamer. Maar helaas is je budget niet altijd toereikend om meteen je meubels op de schop te nemen. Daarom lees je in deze blog hoe je zonder of met een klein budget toch je woonkamer een frisse opknapbeurt kunt geven. Lees hieronder onze 5 gouden tips.

Tip 1: Geef je woonkamer een nieuwe indeling
Een gratis oplossing is om je woonkamer een nieuwe indeling te geven. Zet je bank of stoelen eens op de plek waar normaal gesproken de televisie staat. Of draai de eetkamerhoek eens om met de zithoek. Door eenvoudig met een aantal meubels te schuiven zal je zien dat er een compleet nieuwe sfeer in huis ontstaat.

Veel mensen zetten hun bank automatisch tegen een muur in de woonkamer. Maar door de bank wat meer in het midden van de kamer te plaatsen creëer je eenvoudig een extra hoekje. Plaats achter de bank een kast of een eenvoudige plank en zet er een paar lampen op. Of zet er een tafel met twee stoelen neer. Tot slot kan een mooie hoge kast ook prima als roomdivider fungeren.

Tip 2: Meubels opknappen
Is je budget niet toereikend voor nieuwe meubels? Niet getreurd, want een goedkopere oplossing is om gewoon je meubels op te knappen. Schuur je tafel en schilder het in een trendy kleur. Of geef je boekenkast een nieuw aanzicht en knap de binnenkant op. Behang deze bijvoorbeeld met een leuk behangetje. Je zult zien dat je woonkamer van dit soort eenvoudige veranderingen flink opknapt.

Tip 3: Verf je muur
Natuurlijk is het niet altijd nodig om nieuwe meubels te kopen voor een andere uitstraling in je woonkamer. De meeste mensen hebben witte muren. Maar wij zouden zeggen durf eens te experimenteren met kleur. Doe eens gek en gooi er een kleur tegenaan. Je zult zien dat een kleur aan de muur voor een wereld van verschil kan zorgen. Probeer bijvoorbeeld eerst één muur. Ben je toch niet zo heel enthousiast? Dan schilder je de muur heel eenvoudig over in een andere kleur.

Tip 4: Ga voor muurdecoratie
Op eenvoudige wijze kun je jouw woonkamer een totaal nieuwe look geven door muurdecoratie aan te brengen. Een grote poster of schilderij is natuurlijk leuk, maar voor de hand liggend. In plaats van een schilderij kun je ook hippe theedoeken aan de muur hangen. Of ga voor een gaaf fotobehang.

In plaats van een poster kun je ook kiezen voor een stoere metalen wandplank. Wij van Woon inspiratie zijn helemaal weg van de wandplank Meert. Op de wandplank kun je fotolijstjes, kaarsen of plantjes plaatsen. Hierdoor zal je muur een ware eyecatcher vormen.

Tip 5: Woonaccessoires
Heb je een groter budget? Dan kun je ervoor kiezen om al je accessoires in de woonkamer aan te passen. Of ga voor een aanvulling op je huidige accessoires. Kijk bijvoorbeeld eens naar de prachtige woonaccessoires van Coco Maison. Hier vind je de mooiste windlichten, vazen, kandelaars en kunstbloemen gebaseerd op de trends van nu. Plaats twee prachtige grote vazen in de vensterbank en zet er een aantal mooie kunstbloemen in. Of plaats hier en daar een aantal kandelaars met bijpassende kaars voor een sfeervol effect.

Deel jouw tips met onze volgers
Natuurlijk zijn wij ook heel benieuwd met welke tip jij jouw woonkamer gaat opknappen. Of misschien heb je nog een mooie aanvulling op onze blog. Laat het ons weten door middel van een reactie onderaan deze pagina.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *