Geef je tuin meer sfeer met planten!

Ben je een beetje uitgekeken op je huidige tuin? Dan kun je natuurlijk andere planten aanschaffen. Je tuin valt of staat namelijk bij de planten die erin staan en als je dit veranderd zal je merken dat er een totaal andere sfeer ontstaat.

Als je potten koopt kun je ze eigenlijk overal wel kwijt. De wat kleinere planten kun je bijvoorbeeld op tafel zetten of ophangen, ik vind het zelf erg leuk om hier bloembollen in te doen. In klimop aan de schutting, zoals een hedera is natuurlijk ook erg leuk. Deze eyecatchers kun je bijvoorbeeld in de hoek van je tuin neerzetten. Daarnaast is het leuk om een paar echte grote planten aan te schaffen. Als je dit dan aanvult met een paar kleinere planten blijft je tuin mooi in balans.

Naast de planten zijn de potten natuurlijk ook erg belangrijk. Mijn voorkeur gaat nog altijd uit naar een mooie terracottapot. Dit zorgt voor een soort mediterrane uitstraling en is binnen elk huishouden op z’n plek. Daarnaast zijn papieren zakken ook een erg leuke afwisseling. Zolang de materialen maar natuurlijk blijven.

Zoals ik net al zei kun je naast het neerzetten van de planten ze ook ophangen. Dit is een trend die we de laatste tijd erg populair is, wat ervoor heeft gezorgd dat er veel verschillende soorten plantenhangers te krijgen zijn. Je kunt deze overal kwijt, maar zorg er wel voor dat je de planten nog water kunt geven. Dit is wel zo handig.

Als je veel planten in je tuin haalt, let er dan wel op dat je ze allemaal de juiste hoeveelheid water geeft. Om verwarring te voorkomen laat ik meestal alle kaartjes in de planten zitten en geef ik ze het liefst allemaal op dezelfde dag water. Natuurlijk kan die niet altijd, maar als je het zoveel mogelijk structureert, kun je voorkomen dat je dierbare planten uitdrogen of verdrinken.

Hopelijk heb ik je aan de hand van deze blog kunnen inspireren om meer groen in je tuin te halen. Naast dat het een goede manier is om je tuin aan te passen is het natuurlijk ook goed voor je gezondheid!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *