Deze 3 Scandinavische merken zijn helemaal hot!

Scandinavisch design is helemaal hot en happening. Niet alleen op het gebied van interieur, maar ook steeds meer kleding vanuit de Scandinavisch landen zien we steeds meer in ons straatbeeld. Wij vertellen je meer over 3 merken waarmee jij je huis helemaal kunt inrichten naar een Scandinavische woonstijl.

Madam Stoltz

Madam Stoltz is een Deens merk dat zich helemaal heeft gespecialiseerd in meubels en woonaccessoires. Het typische aan dit merk, is dat Madam Stoltz zich laat beïnvloeden door stijlen en trends uit India. Madam Stoltz is 20 jaar geleden opgericht door Pernille Stoltz. Typische woontrends van Madam Stoltz zijn bijvoorbeeld gevlochten manden, kussens met kwastjes en aardewerken servies. Madam Stoltz meubelen en woonaccessoires worden veelal gemaakt van natuurlijke materialen. De Oosterse invloeden zie je terug in de gevlochten vloerkleden, de bamboe salontafels en de versiering van het servies. De grotere meubels van Madam Stoltz zijn allemaal vrij strak en minimalistisch, daarom kan je deze goed combineren met een aantal mooie woonaccessoires voor wat meer sfeer en aankleding in huis.

House Doctor

House Doctor heeft een uitgebreide collectie van meubels en woonaccessoires die passen in vrijwel elk huis. Het mooie aan dit merk, is dat House Doctor wel een duidelijke Scandinavische stijl heeft, maar deze ook durft te verlaten door meubels te voorzien van uitbundige trekjes of luxe materialen te gebruiken en zo het minimalisme toch iets extravagants te geven. House Doctor is niet alleen heel stijlvol, veel van de meubels zijn ook heel functioneel. Met mooie stalen trolleys, wandrekken en stapelbare mandjes. Over het algemeen gaan de stoelen en banken van House Doctor wat meer terug naar de basis qua vorm, maar hebben vaak wel weer een drukke of exotische print. Naast tal van meubels en woonaccessoires heeft House Doctor ook een uiteenlopend assortiment van aardewerk servies. Verwante merken van House Doctor hebben zich allemaal gespecialiseerd op een bepaald gebied van woonaccessoires. Dit zijn merken als Monograph, Nicolas Vahé en Meraki.

Ferm Living

Ferm Living richt zich met hun meubilair op het creëren van een plek voor jezelf, om tot rust te komen, bij te komen van de dag en natuurlijk je lekker thuis te voelen. Ferm Living is een merk dat zich met name laat inspireren door authentieke ontwerpen en een duidelijke functionaliteit. Alle woonaccessoires van Ferm Living zijn bedoeld om je huis zo in te richten dat jij je ook helemaal thuis kunt voelen in sfeervol ingerichte ruimtes met knusse zitjes en praktische accessoires.

En natuurlijk vind je bij Ferm Living ook stijlvolle kussens en poefen waarmee jij je woning mooi en sfeervol kunt aankleden. Daarnaast heeft Ferm Living ook mooi verlichting, meubels en aantal soorten behang in retro stijl.