De woonkamer inspiratie van 2019

Het nieuwe jaar is alweer in volle gang en daarmee is het tijd om jullie nieuwe woonkamer inspiratie te geven voor 2019. In deze blog maak je kennis met de kleur van 2019. Daarnaast lees je meer over de nieuwste trends het gebied van wonen. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Maak kennis met de kleur van 2019

Flexa geeft al jaren kleur aan de wereld. Ieder jaar komen zij met kleurspecialisten, design experts en architecten van over de hele wereld samen. Tijdens deze meetings gaan zij de wereldwijde trends op woongebied bespreken. Samen gaan zij met deze inzichten aan de slag en vertalen dit door naar één hoofdkleur. De verwachting is dat de meeste interieurs over de hele wereld in deze hoofdkleur zullen kleuren. Op basis van deze hoofdkleur worden vier kleurpaletten gecreëerd die een bepaalde sfeer en stijl uitstralen.

Dit jaar is ‘spiced honey’ verkozen tot kleur van 2019. Deze kleur is geïnspireerd op de schoonheid van honing. Het is een warme amberkleurige tint waarmee je alle kanten op kunt. Of je nu meer rust, gezelligheid of levendigheid in je woonkamer wilt creëren. Het maakt niet uit: de spiced honey kleur is perfect te combineren met andere kleuren. Te denken valt aan aardse tinten, maar ook van neutrale tot opvallende felle kleuren. Niets is te gek! Wil je meer rust creëren in je woonkamer? Dan kun je de kleur ook prima combineren met zachte pasteltinten. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren diep rood en turquoise.

Ga terug naar de natuur

De woonkamer inspiratie van 2019 focust zich vooral op de natuur. De afgelopen jaren zijn we de verbinding met de natuur steeds meer uit het oog verloren. Maar het blijkt dat wanneer je de natuur weer deels in huis haalt dit ten goede komt aan je innerlijke rust. Ook kun je hiermee je energielevel laten stijgen. Daarom zien we in 2019 nog meer planten en groen in huis. Naast groen kun je je ook laten inspireren door de kleuren van de natuur. Maak foto’s in de natuur of ga op zoek naar plaatjes op het internet en filter de kleuren eruit. Zet deze kleuren op een rijtje en creëer hiermee jouw eigen originele kleurenpalet.

Op zoek naar ontspanning?

Vandaag de dag is iedereen ontzettend druk. Ben je niet druk met werk, dan heb je vast wel weer een volle agenda met privé afspraken. Hierdoor zijn we steeds meer opzoek naar ontspanning en rust. Creëer daarom een relaxhoekje in huis waar je helemaal tot rust kunt komen. Dit betekent een hoekje zonder computer of televisie. Ga voor een heerlijke luie stoel waarin je ontspannen een boek kunt lezen. Natuurlijk hoef je niet perse iets te doen. Je kunt ook gewoon heerlijk op de bank liggen relaxen zonder dat je überhaupt iets hoeft te doen.

Durf te combineren

Het komende jaar mag en kan alles weer. Ronde vormen mogen gecombineerd worden met rechthoekige vormen. Ook zullen we steeds meer duidelijke contrasten terug zien in de woonkamer. Durf te combineren, ga voor spannend en kleurrijk. Qua materialen zullen we steeds meer gelaagdheid, trapstructuren, perforaties en ruwe materialen terug zien. De materialen die gebruikt worden hebben een natuurlijke uitstraling, zoals: vilt, garen, porselein, papier, hout, honingraad, wafelstructuren en marmer.