De voordelen van een futon bed

Het futon bed is een bed dat afkomstig is uit Japan. Het voordeel van een Japans bed is dat deze opgevouwen kan worden, waardoor deze overdag geen ruimte meer in beslag neemt. Op deze manier kan de kamer ook voor andere doeleinden dan slapen gebruikt worden. Ook in het Westen is de futon inmiddels ontzettend populair. De futon die in het Westen verkocht wordt, wordt meestal ook voorzien van een frame. Hierdoor kunt u het bed bijvoorbeeld ook als bank gebruiken. Het bed heeft veel voordelen ten opzichte van andere bedden zoals boxsprings bijvoorbeeld. Twijfelt u erover om zo’n bed aan te schaffen? Dan is het aan te raden om verder te lezen, hieronder vindt u een aantal van de voordelen van dit bed.

Goedkoop en comfortabel

Een futon bedbank is bijzonder comfortabel en daarnaast ook nog eens goedkoop. Het matras heeft een hoes van stof. Deze hoes is in de meeste gevallen gevuld met katoen of wol. De futon is stevig, maar daarnaast ook zacht. Hierdoor zijn er veel liefhebbers van dit bed. De prijs varieert uiteraard ook per aanbieder, maar over het algemeen is een futon veel goedkoper dan andere bedden. Het bed is in allerlei verschillende maten en kleuren te verkrijgen. U hoeft dus nooit bang te zijn dat het bed niet bij uw kamer past. Vooral nu het bed in populariteit begint te stijgen, zijn er een hoop verschillende accessoires te verkrijgen voor de bedden. Zo is de futon tataki bijvoorbeeld een hulpmiddel om de futon uit te kloppen.

Het futon bed is ideaal voor in de logeerkamer

Een groot voordeel van het bed is dat een futon matras oprolbaar is, in tegenstelling tot de meeste andere matrassen. Deze eigenschap maakt dit type matras zeer geschikt om te gebruiken in de logeerkamer. Vooral als u een kleine woning heeft, is het fijn om ruimte te besparen. Door gebruik te maken van een futon matras zonder onderstel kunt u de logeerkamer ook voor andere doeleinden gebruiken. Zodra u een logee heeft, kunt u het bed uit de kast halen en uitrollen. Het futon bed is bijzonder gemakkelijk te gebruiken! Dit geldt overigens niet alleen voor het matras zonder onderstel. Meestal is een futon met onderstel namelijk een bed en bank in één, waardoor ook deze futon veel ruimte bespaart.

Het onderhouden van het futon bed

De futon heeft net iets meer onderhoud nodig dan het gemiddelde matras. Het is bijvoorbeeld belangrijk om het bed regelmatig uit te kloppen. Dit is een kwestie van wennen en kost u slechts een aantal minuten. Doordat de futon zo licht is, hoeft het uitkloppen van het matras geen zwaar werk te zijn. De futon is tijdloos, doordat u de hoes eenvoudig kunt vervangen. Hierdoor kunt u de stijl van de futon eenvoudig veranderen. Ook dit maakt de futon een goede keuze. Het is absoluut aan te raden om dit bed eens uit te proberen. Niet voor niets worden deze bedden steeds populairder. De komende tijd zal het bed naar verwachting alleen maar meer gebruikt gaan worden in het Westen.