De voor- en nadelen van wonen in de stad

Er kiezen steeds meer mensen voor wonen in de stad. Maar waarom gaan mensen steeds meer verhuizen naar de grote stad? Stel je voor je wilt goedkoop verhuizen naar Amsterdam, dan kan dat al best makkelijk door studentverhuizers. Er zit een verhuisbedrijf in Amsterdam die deze studentenservice aanbiedt. Oftewel het hoeft niet heel duur te zijn om te verhuizen naar een grote stad, maar wat zijn nou de voor- en nadelen van wonen in een stad? Daarom hebben wij wat voor-en nadelen onder elkaar gezet!

Voordelen

Aan wonen in een stad zitten zeker voordelen ten opzichte van wonen in het dorp. Maar wat zijn nou de belangrijkste voordelen van wonen in de stad?

  • Alles is dichtbij: als je in een dorp woont dan moet je meestal even reizen om naar de supermarkt te gaan. Of je moet naar de tandarts of het ziekenhuis, dit zijn allemaal dingen wat op een redelijke afstand van je huis vandaan is. Als je in de stad woont heb je hier geen last van. Alles is namelijk zowat op loopafstand! Je hoeft nu niet meer met de auto naar de supermarkt te gaan. Je kan nu lopend naar de supermarkt, en dit geldt ook voor de tandarts, drogist, restaurant en nog veel meer!
  • Centraal: als je woont in de stad hoef je ook geen half uur te fietsen om naar het station te gaan. Je kan als je in de stad woont overal wel met het openbaarvervoer mee. Je hebt de bus, tram en trein ter beschikking.
  • Wat te doen? je kan in een stad van alles doen. Alles zit wel dichtbij of niet heel ver van je huis. Er zijn vaak ook veel bedrijven, dus de kans is groot dat je werk vindt in de stad. Daarnaast heb je in je vrijetijd ook zat dingen te doen, je kan van alles gaan doen bijvoorbeeld: sportschool, yogastudio of zwemmen bij het dichtstbijzijnde zwembad. Aan het eind van de dag kan je met je vrienden wat gaan drinken bij de lokale bar, en ben je weer snel thuis!

Nadelen van wonen in de stad

En wat zijn nou eigenlijk de nadelen van wonen in een stad?

  • De natuur: wonen in een stad moet je niet gaan doen als je veel van de natuur houdt. Er is namelijk in de stad amper natuur. Er zijn wel parken waar planten en bomen staan maar echt een stuk bos ga je niet vinden.
  • Mensen: in de stad heb je veel leuke mensen, maar er zijn ook wel eens wat minder leuke mensen. Je kan op een weekend avond wel eens wat dronken jongeren rond zien lopen, of ze zitten op zaterdag ochtend in de metro terwijl jij naar je werk gaat. Tuurlijk kan je in het platteland dit ook tegenkomen maar in een stad wel veel meer.
  • Drukte: drukte kan je in de stad niet omzeilen. Er zijn altijd wel veel mensen in je stad, denk maar eens aan toeristen of studenten. Ook is de stad een uitgaansplek voor veel mensen, dus moet je er rekening mee houden dat er wel eens een groot feest is met harde muziek. Zeker als het zomer is kan het er erg druk zijn.