Barkrukken kopen: juiste hoogte en meer tips!

Ben je op zoek naar een mooie set barkrukken? Dan heb je keuze uit een groot aantal soorten materialen, kleuren en uitvoeringen. Voordat je daadwerkelijk een set barkrukken gaat kopen is het belangrijk om een aantal keuzes te maken. Ga je voor een comfortabele kruk of toch voor een moderne kunststof model? Ben je op zoek naar goedkope barkrukken of kies je voor wat duurdere design barkrukken? Wij helpen je graag op weg bij het kiezen van barkrukken met onderstaande tips.

Draaibare barkrukken

Vind je gebruiksgemak erg belangrijk? Dan zijn draaibare barkrukken de ideale optie! Zo voorkom je dat je de kruk continu moet verplaatsen wanneer je erop wilt gaan zitten of eraf wilt gaan. Echter hebben modellen met een roterend systeem vaak wel lomper over. Daarnaast het nadeel van draaibare barkrukken dat ze vaak een stuk duurder zijn.

Barkrukken met leuning

Wil je dagelijks al zittend op je nieuwe barkruk eten, een wijntje drinken of de krant lezen? Dan is het aangeraden om een barkruk met leuning te kiezen. Leuningen zorgen voor een betere, gezondere en comfortabelere zithouding. Vaak heb je de keuze uit lage of hoge leuningen. Een hoge leuning ondersteunt de bovenrug en zorgt ervoor dat je comfortabel naar achter kan leunen. Een barkruk met lage leuning zorgt ervoor dat je onderrug ondersteunt is, maar op zo’n kruk kan je niet lekker naar achter leunen. Wel zorgt een barkruk met lage leuning voor veel comfort en daarnaast is het handig omdat je de krukken gemakkelijk onder het keukeneiland kan schuiven. Met een hoge leuning is dit namelijk niet mogelijk. Het is zeker een punt om even goed over na te denken, wil je de barkrukken onder de bar kunnen schuiven of niet?

Juiste hoogte bepalen

Barkrukken zijn verkrijgbaar in diverse hoogtes, daarom is het belangrijk om de juiste hoogte te kiezen voor het juiste comfort. Het beste kan je de hoogte bepalen door de hoogte van de bar te nemen en daar 30 centimeter vanaf te doen. Dus is je bar of kookeiland 100 centimeter hoog? Dan is een barkruk met een hoogte van 70 centimeter de juiste keuze. Als je deze regel toepast weet je zeker dat je qua hoogte goed zit voor een aangenaam zitcomfort.