Asbest sanering

Weer een nieuwe blog over asbest sanering. Vandaag hadden wij ineens een asbest sanering busje rond rijden. De straat werd afgezet en er kwamen allemaal mannen in witte pakken. Wat bleek? Onze buren hadden asbest in hun schuur. Na dit heb ik gelijk besloten om een blog hierover te schrijven. Succes met lezen!

De gevaren van Asbest

Allereerst is het belangrijk om het over het verwijderen van asbest te hebben. Asbest verwijdering mag alleen door gespecialiseerde asbestverwijderaars. Dit klinkt in eerste instantie misschien vreemd. Gelukkig ga ik je nu uitleggen waarom. Als je asbest in je huis of schuur hebt is dit een erg groot probleem. Asbest veroorzaakt kanker. Zolang je er niet aankomt gebeurd er niks. Alleen wanneer je dit afbreekt komen er kleine deeltjes asbest vrij. Deze deeltjes komen in je longen, neusholte en je keel. De kleinste stukjes worden door je immuunsysteem opgevangen en verwerkt. Helaas bestaat asbest over het algemeen uit grotere deeltjes. Deze kunnen niet verwerkt worden en blijven dus in je longen hangen. Hier breken ze langzaam je longen af en ontstaat er een gezwel. Dit is geen fijne belevenis.

Asbest verwijderen

Om te voorkomen dat je deze longkanker krijgt, is het dus belangrijk dat asbest verwijderen gebeurd door gespecialiseerde bedrijven. Deze bedrijven voldoen aan de normen die gesteld zijn door de tweede kamer. Zo zijn er speciale asbest verwerkingslocaties. Hier mag asbest naar toe gebracht worden om te verwerken. Daarnaast moet iedere asbestverwijderaar een pak met mondkapje dragen. Dit is om te voorkomen dat de deeltjes die vrijkomen meegenomen worden en ingeademd worden. Als laatste is het erg belangrijk dat je niet de goedkoopste maar de beste partij kiest. De goedkopere partijen blijken over het algemeen niet goed te werken. Zo maken ze vaak geen asbestinventarisatie of plaatsen ze geen wandpanelen.

Hoe kies je een goede partij?

Om een goede partij te kiezen is het erg belangrijk dat je weet waar je naar op zoek bent. Als je vermoed dat er asbest in je huis, schuur of tuin zit is het goed om eerst eens een inventarisatie te laten doen. Een partij die je hele asbestprobleem van a tot z oplost heeft bij mij altijd de voorkeur. Daarnaast is het belangrijk dat de asbest in goede containers gedaan kan worden. Vaak hebben kleine bedrijven ook kleine containers. Hierdoor zitten alle onderdelen dicht op elkaar. Dit heeft als nadeel dat de stukjes sneller gaan verspreiden.

De juiste partij voor de job

Mijn buren hadden gekozen voor Hardeman Isolatie. Zij vertelde mij dat dit de juiste keuze was. En dat geloof ik! Hardeman Isolatie heeft veel ervaring met asbest verwijderen. Daarnaast zijn ze gespecialiseerd in dak- en wandbeplating. Hier weten zij alles vanaf. Dit heeft als voordeel dat Hardeman ook kan helpen met de levering van goede wand- of dakbeplating. Hiernaast zijn ze echt heel professioneel en hebben de al 20 jaar ervaring. Wat wil je nog meer?