Alle benodigdheden voor je verhuizing op een rijtje!

Verhuizen is altijd lastig, al helemaal als het de eerste keer is. Wat moet je nou allemaal kopen voor een verhuizing? En wat is handig om te regelen? daarom hebben wij wat dingen op een rijtje gezet om het wat makkelijker te maken. Als eerst is het handig om een verhuisbedrijf in te huren. Als je bijvoorbeeld gaat verhuizen in Den Haag dan is het handig dat je een verhuisbedrijf in Den Haag op zoekt. Zoek dus naar een bedrijf wat in de buurt zit, kijk ook of ze goede recensies hebben. Als je dan een goed bedrijf gevonden hebt, kan je veder aan de voorbereiding. Want een goede voorbereiding is het halve werk!

Wat heb je nodig?

Het is dus handig als je een verhuisbedrijf in huurt, maar wat heb je veder nog nodig? En wat kun je regelen? Hieronder hebben wij wat dingen die handig zijn bij een verhuizing!

  • Verhuisdozen: een product waar je eigenlijk niet zonder mee kan, een goede stevige verhuisdoos. De meeste mensen gaan voor zoiets zoeken naar de goedkoopste dozen. Het is juist verstandig om op dat onderdeel niet al te veel te bezuinigen, want het zou een schande zijn als je mooie servies de verhuizing niet halen omdat een verhuisdoos is opengescheurd. Koop dus goede stevige verhuisdozen!
  • Noppenfolie/ Inpakpapier: je kan het servies dan goed in een stevige doos hebben gezet, maar dat wilt nog niet zeggen dat het niet kapot kan gaan door trilling in de verhuisauto. Pak breekbare spullen dus zo goed mogelijk in met noppenfolie, zo voorkom je dat de spullen kapot kunnen gaan.
  • Dekens: wat ook erg hanig is voor de verhuizing zijn verhuisdekens. Het zou erg vervelend zijn als er deuken in je meubels komen, pak dus al je spullen dus goed in voor deuken of krassen!
  • Werkhandschoenen: bij een verhuizing moet je meestal best wel veel tillen, daarom is het handig als je goede handschoenen koopt vooraf de verhuizing. Dit biedt bescherming aan je handen en je hebt meer grip.
  • Tape: als je alle spullen in de dozen gedaan hebt, moeten de dozen natuurlijk wel dicht voordat ze de verhuiswagen gaan. Doe dit met een goede rol tape die van goede kwaliteit is. Als je dan tape gaat kopen, koop er gelijk voldoende want als je er te weinig hebt tijdens de verhuizing kost dit veel tijd.
  • Stift: koop voordat je gaat verhuizen een goede stift. Als je gaat inpakken en alles in de verhuisdozen gaat zetten dan schrijf je gelijk op wat er in die doos zit. Dit scheelt een hoop tijd en werk bij je nieuwe huis. Nu zoek je alleen even de doos waar de benodigde spullen op staan en je kan beginnen!

Zorg goed dat je deze spullen al ver voor je verhuizing koopt zodat je al vast goed kan voorbereiden. Koop ook niet te weinig spullen want niets is zo vervelend om tijdens de verhuizing weer terug naar de bouwmarkt te gaan. Als je spullen overhoudt dan kan je deze bewaren of misschien aan mensen geven die ook gaan verhuizen.

Lees hier ook verhuistips van een Studenten Verhuisbedrijf te Nederland: https://www.studentverhuisservice.nl/verhuistips/