4 voordelen van LED verlichting

De laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor LED verlichting. Zo kiezen velen ervoor om gloeilampen en halogeenlampen te vervangen door LED lampen. Maar wat zijn de voordelen van LED verlichting eigenlijk? En waarom zou ook jij moeten kiezen voor LED? Lees het hieronder!

Voordeel 1: Bespaar energie

Het grootste voordeel van LED verlichting is dat de lampen 80 tot 90% minder energie verbruiken dan halogeen- of gloeilampen. Voor LED lampen betaal je over het algemeen meer, maar dit heb je al snel weer terugverdiend door de enorme energiebesparing. Daarnaast hebben LED lampen ook een veel langere levensduur.

Voordeel 2: Lange levensduur

Hierboven hebben we het al even kort benoemd; de lange levensduur van LED verlichting. LED lampen gaan ongeveer tussen de 15.000 en 50.000 branduren mee. Als een lamp 8 uur per dag aanstaat en 30.000 branduren meegaat, dan betekent dit dat de lamp meer dan 10 jaar meegaat.

Voordeel 3: Lampen worden niet warm

Gloeilampen en halogeenlampen worden altijd enorm warm. Als ze een aantal uur gebrand hebben dan kun je ze amper tot niet aanraken. Doordat deze lampen zo warm worden kan je je handen verbanden, kan er brand veroorzaakt worden of er ontstaan donkere plekken op de muur of het plafond.

Voordeel 4: Verschillende kleuren

LED verlichting werd vroeger vaak als ongezellig gezien, dit kwam vooral omdat de lampen alleen in de kleur helder wit verkrijgbaar waren. Tegenwoordig is LED verlichting verkrijgbaar in allerlei kleuren. Zo is er voor iedere ruimte wel een juiste kleur te vinden die de juiste sfeer brengt. Ook is het mogelijk bij LED verlichting om gebruik te maken van een dimmer, zo kan je de verlichting dimmen om momenten dat er minder licht gewenst is. Zo pas je de verlichting eenvoudig aan na de gewenste sfeer in huis.