4 tips voor het inrichten van je woonkamer

Tip 1: hou het simpel
De eerste en belangrijkste tip die ik je kan geven is: hou het simpel. Voor het inrichten van je woonkamer geldt: ‘less is more’. Weg dus met al die prullaria waar je toch niks mee doet. Als het aankomt op woonaccessoires, kun je beter voor één of twee eyecatchers gaan, dan wanneer je de hele woonkamer vol zet. Op deze manier kun je de aandacht vestigen op de mooie dingen in je huis, in plaats van dat je door de bomen het bos niet meer zit. Een simpele inrichting ziet er bovendien modern en opgeruimd uit.

Tip 2: een gezellige zithoek
Een gezellige zithoek maakt je woonkamer helemaal af. Een zithoek creëer je door een hoekbank aan te schaffen of door twee bankstellen tegenover elkaar te zetten. Kies nooit voor het goedkoopste bankstel, want voor banken geldt: goedkoop is uiteindelijk duurkoop. Kies liever voor een leren bank in plaats van een stoffen bank. Deze gaat langer mee, is makkelijk schoon te houden en ziet er veel mooier en luxer uit.

Tip 3: let op de verlichting
De verlichting is één van de belangrijkste aspecten van je woonkamer. Verlichting zorgt ervoor dat je ruimte en sfeer creëert. Natuurlijke verlichting is uiteraard het best. Alleen is niet iedereen gezegend met veel daglicht. Gelukkig kun je ook met lampen veel doen. De truc is om lampen op verschillende niveaus te gebruiken. Naast plafond lampen, gebruik je dus schemerlampen, maar ook kleinere lampjes op tafels of op de vloer. Zo creëer je een warm en gezellig effect. Kaarsen doen natuurlijk ook veel voor de sfeer, vooral in de winter.

Tip 4: natuurlijke materialen
Het gebruik van natuurlijke materialen geeft meer sfeer en stijl aan je woonkamer. Een houten vloer geeft je kamer een warme uitstraling. Ook een bamboe stoel kan heel stijlvol zijn. Gebruik ook veel planten en je huis. Hoe meer groen in huis hoe beter. Net als met de verlichting kan je planten ook op verschillende niveaus planten. Zo kun je hangplanten plaatsen, maar ook planten op tafels of op de vloer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *