3 tips om je inbraakbeveiliging te verbeteren

Nog altijd worden er veel mensen slachtoffer van woninginbraken. Een inbraak bij jou thuis is een ervaring die je niet snel zal vergeten en je serieus last van een onveilig gevoel kan hebben. Gelukkig zijn er tegenwoordig wel steeds meer oplossingen op de markt om inbraak te voorkomen. Om de kans op een inbraak te verkleinen geven wij in dit artikel 3 tips om je inbraakbeveiliging te verbeteren.

Inbraak voorkomen

De meeste mensen zijn al bekend met de tip om alle deuren en ramen te sluiten als je van plan bent om weg te gaan of het laten branden van een lamp in huis als je weg bent. Natuurlijk zijn dit nog altijd goede tips, maar er zijn tegenwoordig nog veel meer tips om je inbraakbeveiliging te verbeteren.

Tip 1: Camerabeveiliging

Het laten plaatsen van camera’s in en rondom je huis zorgt voor een veilig gevoel en schrikt inbrekers af. Inbrekers houden er natuurlijk niet van om opgenomen te worden, daarom zullen ze bij het zien van camera’s je huis waarschijnlijk voorbij lopen op zoek naar een makkelijkere woning. Plaats dus camera’s gericht op de voordeur/oprit en de achtertuin om inbrekers af te schrikken. Camerabewaking in en rondom huis hoeft helemaal niet duur te zijn.

Tip 2: Nieuwe sloten

Het laten vervangen van je oude sloten is een echte aanrader als je nog oude typen sloten hebt in je woning. Inbrekers weten deze oude sloten gemakkelijk te openen, waardoor ze zo binnen kunnen komen. Het is dus verstandig om te kiezen voor nieuwe cilindersloten om je inbraakbeveiliging te verbeteren.

Tip 3: Schemersensors

Het plaatsen van schemersensors zorgt voor een betere inbraakbeveiliging. Een huis dat goed verlicht is, wordt al een stuk minder interessant voor inbrekers. De kans is dan namelijk een stuk groter dat ze gezien worden. Een bewegingsschakelaar bij de voor- en achterdeur plaatsen is dus een handige tip!